Work-out kyckling
Visst är det roligt när man får laga mat åt andra? Att göra någon glad som dessutom önskar sig något att äta kan ju inte göra en matnörd på bättre humör? 😉 Joline kommer ibland hem med sena bussen då hon är på gymmet varje dag efter skolan och då blir det ofta protein-mixer, smoothies eller nån fullkornspasta hon kokar ihop. Hon äter inte gärna vitt bröd eller pasta, potatis eller socker, men annars ALLT!
Här fick jag önskan om att laga hennes favorit – kyckling! När jag gjorde pestomarinerad majskyckling i förra veckan blev hon helt salig! Hon tyckte det var galet gott så hon önskade sig just kycklingen som ett nyttigt protein efter träningen. Jag tillagade ett kilo filéer i pesto och extra vitlök. Tillsammans med fullkornspenne och en sås smaksatt med philadelphiaost, grönkål & chili. Hon bara älskade det! Vi kallar den ”work-out-kyckling” 😉
6 port
Det här behöver du :
1 kg kycklingfilé
Salt & peppar
3 vitlök solo (grovhackade)
2 msk smör till stekning
2 dl grön pesto
GÖR SÅHÄR :Skär kycklingfiléerna i mindre strimlor.
Hetta upp en stekpanna med smör och lägg i grovhackad vitlök. Stek i omgångar så bitarna får fin färg. Salta och peppra. Ös med smöret. Ta upp vitlöken ur pannan och lägg i alla kycklingbitar. Tillsätt grön pesto och stek på låg värme ca 15 minuter tills kycklingen är helt genomstekt. Vänd runt då och då.
Till detta kokade jag fullkornspasta. I en separat kastrull smälte jag lite smör och la i ca 8 kvistar grönkål. (Dra av bladen från mittstammen och hacka grovt) Låt grönkålen fräsa ca 5 minuter under omrörning, tillsätt 200 gram philadelphiaost, 2 dl vatten och en matsked grönsaksfond. Några stänk D’Elidas chilisås också. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Blanda pastan med såsen och servera med kycklingen.