ANNONS

Julens smörgåstårta

/

Självklart ska julen även få sätta smak på mina smörgåstårtor. Den här gjorde jag igårkväll till Nicke som han har med sig till jobbet idag, då han arbetat på Barks Flytt o Alltjänst i exakt 20år – HURRA!! Bästa flyttgubben ever!

Naturligtvis ville jag göra den lite annorlunda så jag tyckte det var passande att smaksätta den med lite av julens delikatesser. Mimosa, gurk och legymsallad, köttbullar, grönkål och rödbetssallad… ett eget litet julbord i denna smörgåstårta. 😉

Jag har angett mängden på salladerna i gram så blir det enkelt för er ifall ni vill köpa salladerna i charken, annars är det himla gott att göra egen mimosasallad och rödbetssallad om man orkar och hinner.

8 – 10 port

Det här behöver du :

8 halvmånar Polarbröd eller hönökaka

1 ask 400 gram Fjällbrynt mjukost Edamer

200 gram mimosasallad

2 hg kokt skinka

200 gram gurksallad

200 gram legymsallad

300 gram rödbetssallad

8 – 10 skivor ost, port salut

300 gram köttbullar

1 kvist färsk grönkål

2 hg skivad saltrulle

GÖR SÅHÄR :

Bred mjukost på varje lager innan fyllning och även som avslut runtom före garnering.

Lager 1;

Mimosasallad blandad med finskuren, kokt skinka.

Lager 2;

Gurksallad med majonäs

Lager 3;

Legymsallad

Täck hela tårtan med mjukost när alla lager är klara. Fäst ostskivor runtom. Skär köttbullarna i skivor och dekorera tillsammans med rödbetssallad, några blad av färsk grönkål och hoprullade skivor av saltrulle.

För en godare jul… 😉

4
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00