Ädelostpaj med skinka och broccoli

Äntligen fredag och helgmys med familjen! Gjorde en ädelostpaj till ikväll men stod lite i valet och kvalet. Hade tänkt biff med purjolök o bambuskott men de får det bli imorgon istället. Pajen är en av mina absoluta favoriter, så smakrik och enkel att göra. Kan göras som denna i rund form, eller till buffé i små mazarinformar eller långpanna, blir alltid god och kan förberedas dagen innan och bara värmas på. Vill du ha den helt vegetarisk så uteslut skinka. Champinjoner är gott att ha i receptet så laborera lite som ni tycker.

Nu önskar jag er alla en toppenfin helg! PUSS

Det här behöver du :

1 sats pajdeg eller färdig rund på rulle

3 broccolibuketter

200 gram rökt skinka

3 ägg

4 dl mjölk

2 förp kvibille ädelost

Salt och peppar

GÖR SÅHÄR :

Dela broccolibuketterna i mindre bitar och förväll i saltat vatten nån minut. Häll av vattnet och låt stå och ånga av. Vispa ihop ägg, mjölk samt salt och peppar i en skål. Klä formen med pajdegen och lägg i broccoli, skinka och smulad ädelost. Slå på äggstanningen. Grädda i ca 30 – 35 minuter i 175 grader.

Trevlig helg!