Ädelostpaj med skinka och broccoli

Äntligen fredag och helgmys med familjen! Gjorde en ädelostpaj till ikväll men stod lite i valet och kvalet. Hade tänkt biff med purjolök o bambuskott men de får det bli imorgon istället. Pajen är en av mina absoluta favoriter, så smakrik och enkel att göra. Kan göras som denna i rund form, eller till buffé i små mazarinformar eller långpanna, blir alltid god och kan förberedas dagen innan och bara värmas på. Vill du ha den helt vegetarisk så uteslut skinka. Champinjoner är gott att ha i receptet så laborera lite som ni tycker.

Nu önskar jag er alla en toppenfin helg! PUSS

Det här behöver du :

1 sats pajdeg eller färdig rund på rulle

3 broccolibuketter

200 gram rökt skinka

3 ägg

4 dl mjölk

2 förp kvibille ädelost

Salt och peppar

GÖR SÅHÄR :

Dela broccolibuketterna i mindre bitar och förväll i saltat vatten nån minut. Häll av vattnet och låt stå och ånga av. Vispa ihop ägg, mjölk samt salt och peppar i en skål. Klä formen med pajdegen och lägg i broccoli, skinka och smulad ädelost. Slå på äggstanningen. Grädda i ca 30 – 35 minuter i 175 grader.

Trevlig helg!

0
3

Klassisk ugnsbakad falukorv – hur gör du?

Ikväll lagade vi falukorv i ugn här hemma. En klassiker som aldrig går ur tiden och som uppskattas av alla. Jag brukar göra lite olika när jag ugnsbakar falukorv. Ibland med lök, tomatkross och mozzarella men också varianter som denna där jag fyller snitten med dijonsenap, ost, bostongurka och sen ringlar över ketchup. Hur gör du?

4 port

Det här behöver du : 

1 ring falukorv

dijonsenap

prästost

bostongurka

ketchup

GÖR SÅHÄR :

Skär snitt i falukorven och lägg den i en ugnsfast form. Fyll snitten med dijonsenap och ostskivor. Klicka över bostongurka efter tycke och smak. Ringla över ketchup. Gratinera i ugn på 200 grader, ca 35 min.

Redo för ugnen. Gratinera ca 35 minuter i 200 grader.

Knapriga kanter är viktigt! 😉 Och hemmagjort potatismos förstås. Smaklig måltid!

4
11

Krämig tagliatelle med fläskfilé och champinjoner

Sköna söndag idag! Solen har varit framme men blåsten ute är verkligen iskall så jag har hållit mig inomhus med tända ljus och lite kökspyssel idag. En värmande pasta med krämig sås av fläskfilé och champinjoner fick det bli till middag. Höstmat deluxe! 😉

4 – 6 port

Det här behöver du : 
1 fläskfilé

1/3 purjolök

4 vitlöksklyftor

Salt och peppar

5 dl grädde

2 msk kalvfond

150 gram färska champinjoner

1 kruka persilja

GÖR SÅHÄR :
Putsa fläskfilén och skär i tunna skivor. Strimla purjolök och finhacka vitlök. Fräs på i het stekpanna med smör. Salta och peppra. Slå på grädde och fond och tillsätt champinjonerna skurna i skivor. Låt puttra på medelvärme ca 10 – 15 minuter. Vänd ner finhackad persilja. Servera med tagliatelle.

Bronco, min trogna köksassistent, som inte tigger vid bordet… 😉

5
4