Klassisk ugnsbakad falukorv – hur gör du?

Ikväll lagade vi falukorv i ugn här hemma. En klassiker som aldrig går ur tiden och som uppskattas av alla. Jag brukar göra lite olika när jag ugnsbakar falukorv. Ibland med lök, tomatkross och mozzarella men också varianter som denna där jag fyller snitten med dijonsenap, ost, bostongurka och sen ringlar över ketchup. Hur gör du?

 

4 port

Det här behöver du : 

1 ring falukorv

dijonsenap

prästost

bostongurka

ketchup

 

GÖR SÅHÄR :

Skär snitt i falukorven och lägg den i en ugnsfast form. Fyll snitten med dijonsenap och ostskivor. Klicka över bostongurka efter tycke och smak. Ringla över ketchup. Gratinera i ugn på 200 grader, ca 35 min.

 

Redo för ugnen. Gratinera ca 35 minuter i 200 grader.

Knapriga kanter är viktigt! 😉 Och hemmagjort potatismos förstås. Smaklig måltid!

  1. Anja skriver:

    Senap, ketchup blandat imellan skivad lök och äpple bitar . Sen bostongurka på toppen massa ost och sen pizzakrydda !! Så gjorde mina föräldrar och så gör ja med

  2. Laura skriver:

    Kör alltid samma variant som jag vuxit upp med :). Skär skåror i korven och i dem har jag senap samt skalat skivat äpple (!). Äppelbitarna som blir över lägger jag i mitten av ringen bara: På med riven ost på alltihop och in i ugnen. Äts med hemmagjort potatismos, och ketchup om man vill :).

  3. Tar en ostskiva lägger på bacon och en tjock tomat skiva viker och stoppar i skåran. Ringla över Heinz tomat ketchup och Johnny’s sötstarka senap in ugnen 225 grader i 20 minuter. Servera med potatismos

  4. Förut så gjorde jag falukorv i ugn på samma sätt som jag åt i min barndom: vanlig senap och ost emellan, kokt potatis och senapssås till. Men sedan några år tillbaka så gör jag en variant på ett av dina recept: ”Annorlunda twist på falukorv i ugn”. I botten av en smord ugnsform har jag i hacka gul lök, skär sedan falukorven i tjocka skivor och lägger ovanpå löken. Rör sedan ihop grädde med oxfond, lite ketchup, dijonsenap, bostongurka, salt och peppar som jag sedan häller över korven. Serverar detta med hemgjort potatismos. Så himla gott! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..