Krämig tagliatelle med fläskfilé och champinjoner

Sköna söndag idag! Solen har varit framme men blåsten ute är verkligen iskall så jag har hållit mig inomhus med tända ljus och lite kökspyssel idag. En värmande pasta med krämig sås av fläskfilé och champinjoner fick det bli till middag. Höstmat deluxe! 😉

4 – 6 port

Det här behöver du : 
1 fläskfilé

1/3 purjolök

4 vitlöksklyftor

Salt och peppar

5 dl grädde

2 msk kalvfond

150 gram färska champinjoner

1 kruka persilja

GÖR SÅHÄR :
Putsa fläskfilén och skär i tunna skivor. Strimla purjolök och finhacka vitlök. Fräs på i het stekpanna med smör. Salta och peppra. Slå på grädde och fond och tillsätt champinjonerna skurna i skivor. Låt puttra på medelvärme ca 10 – 15 minuter. Vänd ner finhackad persilja. Servera med tagliatelle.

Bronco, min trogna köksassistent, som inte tigger vid bordet… 😉

 1. Anneli skriver:

  Vi gjorde denna rätt som söndagsmiddag. Hade dock endast 2,5 dl grädde. Men matlagningsgrädde räddade rätten. Jag har barn som är 22 och 25 idag, och jag har alltid lagat mat med äkta grädde och smör. De mår bra idag, tränar och är ”smala”. Lightprodukter ska barn absolut inte äta. Inte snabbmakaroner heller, som min älskade far alltid sa! Allt med tanke på ett meddelande du har här inne. Ät gott, träna rätt och må bra! Älskar dina recept!

 2. annika skriver:

  Hej, ser supergott ut, murrigt höstigt.
  Undrar hur du tänker ang fett i dina recept, absolut inget illa menat, tänker bara att det är tung mat om du förstår hur jag menar. Grädde smör nästan i nästan alla recept, gott men faktiskt inte hälsosamt med denna typ av fett och i de mängderna. Kroppen, blod, hjärna,hjärta och allt mår ju bevisligen bättre med andra typer av fett. Undrar bara om du tänker på det när ni äter, serverar man o barn osv. Var rädda om er! Eller tänker du att det är hetsigt samhällesnack med nyttig kost vikt etc o skönt att visa rejälare utan att liksom dra ner en dl grädde? Hoppas du tar min undran på rätt sätt, mvh

  1. Annika
   Ja, helt riktigt så använder jag riktigt smör och äkta grädde i mina recept. Jag lagar inte mat med lightprodukter eller ”mellan-alternativ”. De recept som publiceras på bloggen är långt ifrån vår vardagsmat här hemma alla dagar i veckan utan recept jag väljer att publicera. Det serveras inte gräddsås varje dag! Det äts väldigt mycket vegetariska alternativ, mycket svamp, linsprodukter, grönsallader, rent protein, kvarg och smoothies då bland annat dottern tränar väldigt mycket och intresserar sig för nyttig mat men som inte alltid läggs upp på bloggen. Det finns otaliga kostbloggar om detta redan. Jag vill stå för rejäl och god, lagad mat. Det är så jag tänker.
   /Linda

 3. Ser fantastiskt gott ut, det blir fredags middag. Underbar hund du har

 4. Anne skriver:

  Nu blev jag hungrig, ser så gott ut. Tur att jag har lite äppelpaj till kvällsfikat. 😉
  Bronco! Så fin! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..