Grillad, örtrubbad fläskfilé med råstekt röstipotatis


Ikväll åt vi en riktig gomiddag. Ljummen sensommar med härlig kvällssol var som dukat för en grillning. 

Helgrillad fläskfilé rubbad med örter, massa svartpeppar och salt. Till detta serverade jag råriven potatis som jag stekte i panna, som rösti fast inte som runda plättar utan en mer rustik omrörd variant. Galet gott och något jag verkligen rekommenderar som en variant på potatis, vilket man aldrig kan få för många av, eller hur? 😀

Recept för 4 port 

Fläskfilén :

Ca 700 gram fläskfilé 
1 dl torkade örtkryddor 
Nymalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR : 

Putsa fläskfilén från hinnor, dela den i två delar om den är av större mått. Klappa in kryddorna ordentligt runtom. Grilla! Använd en grilltermometer för att kontrollera när den är färdig. Innertemperaturen ska vara 67 grader. Den stiger något mer efter grillning. Låt vila i folie en stund före den skärs upp i skivor.

 

Jag använder denna örtblandning Herbes De Provence från kryddlandet.se 

 Klappa in köttet ordentligt med örtblandningen, salt och svartpeppar. 

Grilltermometer är suveränt. Låt fläskfilén gå till 65-67 grader och sedan vila före den skärs upp.    

Röstipotatis :

8 st medelstora potatisar 

1 gul lök 

Salt & peppar

Rapsolja 

 
GÖR SÅHÄR : 

Skala och riv potatisen grovt. Skala och hacka löken. Hetta upp en stekpanna med olja och stek potatis och lök på medelvärme tills den blivit genomstekt och lite knaprig, ca 30 min. Salta och peppra. Rör i pannan då och då. 

 

Smaklig spis och fortsatt trevlig kväll önskar jag er. Själv har jag landat i soffan medan Nicke och Joline är ute med sina hojar och leker! Vi köpte en moped till henne tidigare i veckan då hon snart fyller femton. Nicke blev sugen han med så han köpte sig en motorcross modell större så nu är det ett evigt busande i skogen för dom två motortokiga. 😉 

 1. Mo skriver:

  Det där såg gott ut.Ha en fin helg!

 2. Har just gått i genom samma sak och kämpar nu med medicinerna och allt de orsakar i huvudet på mig (bröt benet dubbelt).
  Hjärtligt velkommen tillbaka. Från en trogen läsare (en islänning i Reykjavík)
  Jenny

 3. Anne skriver:

  Har inte Instagram så jag kan inte kommentera där. Jag såg din soff-polare Bronco på bild och han ser ut att ha blivit en riktig bjässe! Så himla stilig och fin. <3

 4. LISA skriver:

  Hej! Välkommen tillbaka! Var in tidigare,efter att varit in flera ggr,före det, och undrade vad som hänt! Men hade inte tid att skriva då. Såå otäck upplevelse för dej!, och framförallt för din familj, när du blev så sjuk. Missförstå inte, men du var borta med vinden, men familjen ser på och är jätteorolig. Nu känns det bättre när jag ser att du är på gång igen. Önskar verkligen dej, att bli frisk,så gott det går. Tar säkert tid,och det får det ta. Så fort jag undrar över mat,går jag in här. Du har en stoor recept skatt,vi kan leta i . Krya på dej! Hälsningar från ett regnigt Norrbotten.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..