Sega, kladdiga brownies med daim

Hej alla underbara läsare här! 

 Ni har verkligen varit fantastiska som skrivit och hört av er på alla sätt efter mitt föregående inlägg. Stora, varma kramar till er alla! Det har varit och är en kämpig period av rehabilitering men det går sakta, sakta framåt. Idag kan jag stå själv en längre stund och gå ca tio minuter utan stöd om än vingligt… Balansen är lite ur funktion kan man säga och händer och fötter saknar finmotorik och är ”suddiga” som sockerdricka så att öppna förpackning, lås, plocka upp småsaker och skriva med penna går inte… Än! 😀 Har iaf kommit ifrån rullstolen helt och kämpar på att gå så mycket jag kan. Har bra folk att ha o göra med via sjukgymnast och läkare så de blir nog bra det här. Frustrationen är nog de värsta och den mentala biten då hela vårdtiden på IVA är som en skräckfilm i mitt huvud fyllt av hallucinationer och vaneföreställningar som för mig var 110% verklighet just där och då. Jag var så säker på allt jag upplevt (vilket jag inte hade) och försökte övertyga mina närmaste som förstås visste att de jag svamlade om inte stämde och att det var normalt efter att man legat nedsövd så länge. Har läst mina journaler och dagboken och de va inte roligt men ett steg i bearbetningen. Så galet mycket mediciner dygnet runt jag fick. Lugnande, sömntabletter, ångestdämpande, antibiotika, blodförtunnande, medicin mot schizofreni och gud vet allt. Nu är iaf kroppen fri från mediciner och huvudet fungerar som vanligt! Tack o lov, haha! 😀 

Missa inte att följa mig på instagram @kryddburken där får ni lite fler uppdateringar just nu! ❤️ 

Ni ska snart få ett hav av tårtor publicerade här på Kryddburken också, årets finaste sommartårta ska utses om än det blivit lite försenat! Men först ett supergott och busenkelt recept på brownies. Sega, tunga och kladdiga med daim i smeten. Varsågoda! 

Det här behöver du :

200 gram smör

250 gram valfri choklad (varav 2st dubbeldaim) 

4 dl farinsocker

2,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker 

4 ägg 

GÖR SÅHÄR :

Smält smöret och ta kastrullen från spisen. Hacka och rör ner chokladen och rör tills den smält. Tillsätt farinsocker, sikta ner mjölet ihop med bakpulver och vaniljsocker. Rör sist ner äggen, ett i taget. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd ugnsform ca 20*30 cm. Grädda 35 minuter på 175 grader. Låt svalna, förvara i kylskåp. 

 1. Sååå glad att du blir bättre, du är en fighter
  Ser fram emot att höra om dina framsteg, jag förstår att det är en hel del att bearbeta.
  Ta allt i den takt som behövs.

  Det här receptet kommer jag definitivt att testa i veckan.
  //Suzanne

 2. Har läst din blogg ett antal år men aldrig kommenterat vad jag minns. Känner dock nu att jag måste ta tillfället att berätta hur mycket jag uppskattar den. Mitt favoritrecept är det på Texas chili, har lagat den sååå många gånger och den är alltid lika uppskattad av alla jag bjudit på den.

  Läste ditt förra inlägg med fasa, vilken otroligt jobbig period du gått/går igenom. Det är så mkt som kan hända som man liksom inte inser förrän man själv eller någon i ens närhet plötsligt råkar ut för det.
  Min pappa blev svårt sjuk för några år sedan, och låg bl a precis som du nedsövd en vecka på IVA. Han upplevde också det du beskriver av vanföreställningar och hallucinationer, måste vara väldigt obehagligt.
  Och jag minns hur svag jag själv var efter bara nån dryg timmes nedsövning för en operation och typ ett dygn sängliggande i samband med det… Kan inte föreställa mig hur man då känner sig efter en hel vecka, i dessutom ett så mycket allvarligare tillstånd.

  Önskar dig all lycka i ditt fortsatta tillfrisknande. Kram!

 3. Härligt att det går åt rätt håll för dig och va kul med en uppdatering med ett recept. Fortsätt att ta hand om dig och bearbeta det som du varit med om. Skönt att du har bra människor omkring. Stor kram!

 4. Det är svårt att ta in vad du gått igenom. Måste ha varit alldeles fruktansvärt, både för dig och din familj. Är så glad att du är på bättringsvägen.
  Dessa Brownies ska bakas i veckan. Låter underbara!
  Var rädd om dig. Kram. <3

 5. Härligt att du är tillbaka och på bättringsvägen! Ta hand om dig och ett steg i taget (även om det känns frustrerande). Kram

 6. Skönt att höra att det går åt rätt håll,även om kroppen läker så måste psyket hänga med också,så ta det lugnt. Vi har ju så många goda recept redan som vi kan laga utav,så känn ingen stress att prestera nya inlägg.
  Ta hand om dig Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..