Sega, kladdiga brownies med daim

Hej alla underbara läsare här! 

 Ni har verkligen varit fantastiska som skrivit och hört av er på alla sätt efter mitt föregående inlägg. Stora, varma kramar till er alla! Det har varit och är en kämpig period av rehabilitering men det går sakta, sakta framåt. Idag kan jag stå själv en längre stund och gå ca tio minuter utan stöd om än vingligt… Balansen är lite ur funktion kan man säga och händer och fötter saknar finmotorik och är ”suddiga” som sockerdricka så att öppna förpackning, lås, plocka upp småsaker och skriva med penna går inte… Än! 😀 Har iaf kommit ifrån rullstolen helt och kämpar på att gå så mycket jag kan. Har bra folk att ha o göra med via sjukgymnast och läkare så de blir nog bra det här. Frustrationen är nog de värsta och den mentala biten då hela vårdtiden på IVA är som en skräckfilm i mitt huvud fyllt av hallucinationer och vaneföreställningar som för mig var 110% verklighet just där och då. Jag var så säker på allt jag upplevt (vilket jag inte hade) och försökte övertyga mina närmaste som förstås visste att de jag svamlade om inte stämde och att det var normalt efter att man legat nedsövd så länge. Har läst mina journaler och dagboken och de va inte roligt men ett steg i bearbetningen. Så galet mycket mediciner dygnet runt jag fick. Lugnande, sömntabletter, ångestdämpande, antibiotika, blodförtunnande, medicin mot schizofreni och gud vet allt. Nu är iaf kroppen fri från mediciner och huvudet fungerar som vanligt! Tack o lov, haha! 😀 

Missa inte att följa mig på instagram @kryddburken där får ni lite fler uppdateringar just nu! ❤️ 

Ni ska snart få ett hav av tårtor publicerade här på Kryddburken också, årets finaste sommartårta ska utses om än det blivit lite försenat! Men först ett supergott och busenkelt recept på brownies. Sega, tunga och kladdiga med daim i smeten. Varsågoda! 

Det här behöver du :

200 gram smör

250 gram valfri choklad (varav 2st dubbeldaim) 

4 dl farinsocker

2,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker 

4 ägg 

GÖR SÅHÄR :

Smält smöret och ta kastrullen från spisen. Hacka och rör ner chokladen och rör tills den smält. Tillsätt farinsocker, sikta ner mjölet ihop med bakpulver och vaniljsocker. Rör sist ner äggen, ett i taget. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd ugnsform ca 20*30 cm. Grädda 35 minuter på 175 grader. Låt svalna, förvara i kylskåp. 

  1. Maria skriver:

    Skönt att du är på bättringsvägen! Har saknat din blogg i sommar.

  2. Lotta L skriver:

    Oj, jag hade missat att läsa. Herregud! Men så skönt att det går på rätt håll!
    Styrkekram!

  3. Patric skriver:

    Kul att se att du mår bättre, ta hand om dig och fortsätt krya på dig!

  4. ninni skriver:

    Härligt att det går framåt för dej! ❤❤❤

  5. Mo skriver:

    Skönt att höra att det går åt rätt håll,även om kroppen läker så måste psyket hänga med också,så ta det lugnt. Vi har ju så många goda recept redan som vi kan laga utav,så känn ingen stress att prestera nya inlägg.
    Ta hand om dig Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..