ANNONS
Integritet på Tailsweep

Ny 50-tals restaurang på Öland

/

I fredags förra helgen öppnades portarna för en ny restaurang i 50-tals-stil! Ett fint förvärv för den bortglömda paviljongen belägen i Rälla på mellersta Öland längs väg 136.

Som de bilentusiaster vi är och inbitna i 50-tals-stilen med nostalgi, rock a billy, bilträffar och livsstilen i helhet har vi besökt många liknande ställen tidigare genom åren och blev glatt överraskade att något sådant äntligen öppnat på Öland. Förväntningarna var höga!

Vi åkte dit för att fira vår 11:e bröllopsdag med förhoppning om mysig 50-tals-atmosfär och GOD mat.

Blev inte imponerad för fem öre. Det var några bilar på den extremt blåsiga och sandiga parkeringen (inget som uppskattas av entusiastfordon som tvättats, polerats och kör nedcabbat, ni som vet förstår vad jag menar) Lite folk satt på deras veranda och åt. Jag försökte snegla och tjuvtitta hur maten såg ut på deras tallrikar som serverats men dom väntade idogt så jag hann aldrig se något. Vi bestämde oss för att sitta inne och äta och det var en väldigt liten lokal där en sk ”kakbuffé” (som för övrigt var väldigt minimal och dessutom urplockad för att ens vara värt att lägga pengar på) som upptog största ytan.

Läsken var också näst intill slut och det fanns två alternativ att välja på, Zingo eller Loka i burk. Inga glas erbjöds eller ställdes fram.

Nicke som varit nyfiken på deras hamburgare valde en av deras specialare och tyckte den var riktigt god och det var det positiva i detta inlägg. Fick dock smaka på hans burgare men det var knappast nötfärs som en riktig amerikansk burgare ska göras av, utan helt vanlig blandfärs. Stekt ägg, bacon nån rökig ketchupsås i en liten plastburk och totalt oätliga sk ”french fries” serverades till. Dom åt han aldrig och det var en väldigt konstig bismak av frityroljan.

Joline och jag valde kebabtallrik som dom utannonserat som ”deras omtalade kebabtallrik” så den tänkte jag att vi måste prova. Har ingen aning om dessa ägare huserat på nån tidigare restaurang för att kunna skylta före öppning med just OMTALAD kebabtallrik??!

Allt som kom in i så kallad ”kebabtallrik-väg” var en liten korg med bakplåtspapper i botten, samma oätliga ”fries” som serverades till Nickes burgare som bestod av brända klyftpotatis blandade med vanliga tunna strips. (Inga French Fries man betalar för) Och det var inte kebab utan GYROS som låg i korgen (billigt, fryst och påstekt gyroskött som ses på de flesta snabbmatsrestauranger) Även den med en konstig smak av bränt stekbord och rengöringsmedel?!?) Såsen till serverades i liten plastburk och uteblev på en av våra två beställningar. (Naturligtvis påpekade jag detta och en tillhörande sås i plastburk kom ut efter fem minuter då maten kallnat betydligt så jag gav upp där…)

Klassiska tillbehör till en kebabtallrik känner väl dom flesta till också;

Sallad, lök, fefferoni, tomat mm – saknades helt här. Och som pricken över i:et fick vi små korta, vita gatuköksgafflar att äta med???!?! Skärpning AB säger jag bara.

Tyvärr. Det här blev inget dragplåster för vår del i vår rosa Cadillac. Tummen ner.

Nickes burgare med ägg, bacon o Texas hot sås.

Min och Jolines ”kebabtallrik”……..

18
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00