ANNONS
Integritet på Tailsweep

Sega, kladdiga chokladkakor

/

När chokladsuget sätter in och du bara MÅSTE ha något chokladigt, kladdigt, segt då är dessa kakor de ultimata att baka! De går fort att röra ihop smeten och snabbt att grädda dom, inga krusiduller och de blir alltid kanongoda. Väldigt svåra att misslyckas med. 

Ca 40 st 

Det här behöver du : 

4 äggvitor

9 – 10 dl florsocker (lite mer än ett paket) 

2 dl kakao 

100 gram finhackad choklad 

1 krm salt 

GÖR SÅHÄR : 

Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Smeten ska ha konsistens som nötkräm ungefär. Klicka ut 40 st ”bollar” på bakplåtspappersklädd plåt. (20st/plåt är lagom). Grädda ca 10-12 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna på pappret innan du lossar dom. Förvaras torrt i rumstemperatur. 

Glutenfria. 

Går utmärkt att frysas in.  

Jag använde marabou mjölkchoklad här men skulle rekommendera att välja en mörkare då det blir väldigt sött med mjölkchoklad. 

4
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00