Knäckig, smulig blåbärspaj


Blåbär, blåbär, blåbär! De absolut godaste bären till alla slags dessertpajer enligt mig. Plockade mycket blåbär, lingon och hjortron med farmor och farfar i Norrland när jag var liten men väldigt sällan numera. Det är bara fööööör tråkigt och inte finns de i de såna mängder här nere på ön som i norrlandsskogarna där man fyllde en 10-liters-hink på nolltid! 😊 Här finns det mer mygg än blåbär… 

Idag köper jag frysta blåbär på ICA men i all hast till pajbaket tar jag såklart FEL paket.  

Odlade blåbär, dom stora, osmakliga som är som vindruvor inuti är helt fel… Dom är fina att dekorera med men dom smakar ingenting och i en paj ska det smaka blåbär.   Gjorde felet på jobbet sist o köpte sen nya o bakade två mindre pajer enligt samma recept. 

 

Det här behöver du :

2 pkt frysta blåbär

2 msk potatismjöl

150 gram smör

2 dl havregryn

2 dl vetemjöl

1½ dl strösocker

½ dl ljus sirap

1 msk vaniljsocker

 

GÖR SÅHÄR : 

Häll blåbären (frysta eller tinade spelar ingen roll) i en rund spring eller två mindre formar. Rör ut blåbären med potatismjöl. Blanda resten av ingredienserna och smula över. Grädda ca 30 minuter i 175 grader. 

 

 

 1. Hej! Jag är ny på sidan och funderar hur jag söker fram recept? Om jag inte söker något speciellt men vill se recept under kött eller fisk osv?

  1. Längst upp till höger ser du tre små streck, klicka där kan du bläddra i både kategorier och arkiv.
   /Linda

 2. ESG skriver:

  Gud så gott det ser ut. Får nog bli en paj till kvällens mello! 🙂

  Tips: För bla fröer av olika slag så kika gärna in i butiken http://www.vividus-butik.se Vividus betyder vi gör skillnad.

 3. Anne skriver:

  Gjorde också misstaget att köpa dom stora odlade blåbären sist jag gjorde paj. Vad förvånade vi blev jag och min man. Smakade ju ingenting. I sommar ska jag försöka ta mig ut och plocka egna blåbär. Då blir det garanterat god paj. Jag är ju i skogen varje dag så då kan jag lika gärna plocka med mig lite bär när det finns, även fast det är tråkigt. Jag fick också vara med och plocka bär när jag var barn och fick nog för en hel livstid egentligen… 😉

 4. Eva skriver:

  Ja men eller! Jag tar alltid fel! Och tar odlade istället för dom vanliga och blir skitsur när jag kommer hem för dom stora är ju så äckliga.
  Paketen ser ju exakt likadana ut ju. Ändå kan jag stå i affären och tänka att nu tar jag rätt men det blir fel:-(((((grrr.

 5. Sara skriver:

  För oss som bor i Norrland och plockar blåbär i 10-litershinkar, hur mycket blåbär är det i ett paket? 🙂

  1. Det är pinsamt lite… 200 gram köpe-blåbär är en i bärplockare är typ 1/6.
   /Linda

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..