Fredagskyckling med smakrik sky

Gokväll! Nu blev det visst ett hopp från senaste uppdateringen men bättre sent än aldrig. Underbart med fredag och ledig helg med familjen och lite sol på de. Tänkte ge er ett himla gott tips på helt vanliga kycklingfiléer som ni kan laga till och äta direkt eller förbereda till nyttiga matlådor och ätas kalla. Kycklingen blir otroligt mör och saftig med detta recept och skyn som bildas är riktigt god att dressa en pastasallad med. En av Joline absoluta favoriter och det är busenkelt att laga till. 

Det här behöver du : 

1 kg kycklingfiléer 

3 msk grönsaksfond

2 tsk D’Elidas chilisås 

2 pressade vitlöksklyftor

2 tsk grovmalen svartpeppar

Trocomare örtsalt 

Aluminiumfolie 

GÖR SÅHÄR : 

Dela kycklingfiléerna tre gången på längden. Lägg i en ugnsfast form och slå på fond och chilisås. Tillsätt kryddorna och vänd runt. Täck formen med aluminiumfolie. Stek i ugn ca 20-25 min på 200 grader. Ta ut o kolla så att köttsaften är genomskinlig och inte rosa. Ös kycklingen med skyn som bildats i formen och använd den också till att dressa t ex. pasta, bönor, sallad etc. Blir otroligt gott och smakrikt! 

Trevlig fredagkväll!