Ravioli i ost och baconsås
Ny vecka och nya tag på matfronten. Måste frosta ur frysen och d ärmed rensa ordentligt så jag ska jag försöka göra en veckomatsedel nu när jag gått igenom vad som finns. Det är så tjockt av is i den ena frysen så det går nog inte ens att trycka in ett blåbär. Hips vips är sommaren här och man vill in med massa goda bär och bullar och då är det inte kul med en fullproppad frys som dessutom är full av is.
Lagade en väldigt god söndagsmiddag igår av kalvstek, gräddig örtagårdssås och tillbehör, ni ska få recept på den senare men först en grymt god pasta med färsk ravioli.
6 – 8 port
Det här behöver du :
2 förp färsk ravioli (ca 500 gram totalt)
300 gram fryst broccoli
2 pkt strimlad bacon (ca 240 gram)
2 finhackade vitlöksklyftor
Svartpeppar
Såsen :
200 gram philadelphiaost
3 dl pastavatten
2 msk grönsaksfond
1 tsk D’Elidas
1,5 dl finriven parmesanost
Trocomare örtsalt
GÖR SÅHÄR : Koka upp vatten med salt till broccoli och den färska raviolin.
Jag använde fryst broccoli så jag la i den precis före raviolin så de skulle bli klara samtidigt. Det behöver inte koka mer än någon minut. Använd pastavattnet till såsen så slå inte ut allt.
Fräs på strimlad bacon och finhackad vitlök i en rymlig stekpanna. Lägg undan lite bacon till att stör över hela rätten när den är klar. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen och låt koka upp. Sänk värmen och vänd sist ner ravioli och broccoli. Smaka av. Toppa med lite extra knaprigt bacon.
Färsk ravioli som du gör egen sås till är bara sååå gott!
Stekpannan med bacon som ska bli sås och kokvattnet med broccoli som snart får sällskap av raviolin.
Vänd ner i såsen.
Toppa med knaperstekt bacon. Servera!