ANNONS

Ris och kasslergratäng med ostsås, allt-i-ett!

/


Dagarna rullar på i en galen hastighet o tiden bara försvinner i ett virrvarv av förkylning o sorg. Hela familjen låg mer eller mindre nerbäddad förra veckan med feber och hosta… Nu börjar de ordna upp sig, bara jag kvar som förmodligen lyckats hosta av ett revben som gör fördjävligt ont rent ut sagt! Att bara ta ett djupt andetag gör ont o så hosta på de… Tycker det kan räcka nu! Tio dagar kvar till begravningen också och det är många känslor och tankar om hur det ska bli… Inget man ser fram emot men ändå skönt med ett riktigt sista farväl. Planerar att göra en egen gravkrans med sidenband, hittar bara inte materialet jag vill ha så jag letar febrilt efter vetekärvar men det är inte direkt årstid för de och ingen bonde härikring tycks ha några heller… Har beställt ett fint, personligt smycke till min mamma iallafall och hoppas att det hinner komma tills dess så hon kan ha det på sig. 

Inte min mening att verka negativ, livet går ju alltid vidare såklart. Men man ska vara tacksam för det man har och att man lever och har hälsa, att få ha sina nära och kära omkring sig i vått och torrt och någon att luta sig emot när det blir jobbigt. Att man har varann är helt ovärdeligt när svårta stunder vandrar in i ens liv. 

Nu tänkte jag bjuda er på ett recept jag lagade i förra veckan. En väldigt tacksam & smidig rätt, allt-i-ett med ris, kassler, ananas, cheddarost och gratinerad med ostsås. Supergod och räcker till många. 

Imorgon är det alla hjärtans dag, en fin påminnelse i allt elände! Stor kram på er. ❤️ 

  

6 – 8 port 

Det här behöver du : 

6 port kokt basmatiris 

2 tärningar grönsaksbuljong 

6 dl ostsås 

600 gram kassler

8 skivor ananas

8 skivor cheddarost 

1 gul snackspaprika

1 ask små plommontomater 

2 msk oregano 

GÖR SÅHÄR : 

Koka riset tillsammans med två buljongtärningar. Häll i en ugnsfast form och slå på hälften av ostsåsen. Lägg på skivor av kassler, varvat med ananas och cheddarost. Slå på resten av ostsåsen och toppa med oregano. Gratinera i ugn på 200 grader

Riset har fått koka i buljong och hällts i formen. 

 

Slå på hälften av ostsåsen på riset och lägg sedan på kassler i skivor.  

  

Varva med ananas, cheddarost, paprika och tomater. 

Slå på resten av ostsåsen. Toppa med oregano. Gratinera ca 20 minuter på 200 grader. 

Smaklig måltid! 

4
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00