ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kycklingfiléer i Crockpot med grönsaker och het srirachasås

/

Mat är livet, det vet vi alla. Ibland tar livet dock en plötsligt vändning och ett för tidigt slut och det är så otroligt obegripligt att ens skriva dom orden just nu. Igår förlorade vi en nära vän, en livskamrat till min mamma, en fd styvfar till mig o väldigt nära vän till vår familj. En personlighet som berört o satt sin prägel på just livet i sig. Det gör så ont att veta att han är borta, tårar rinner och man förstår inte… Varför han? 

Vi är alla ledsna, sörjer på vårt vis o saknar denna person enormt… Jobb ska ju dock skötas ändå o vardagen med familj o barn måste rulla på. Ett grattis även min egen pappa som fyller år idag. ❤️ Är så tacksam att han finns…


Känner inte direkt att jag vill fabulera om något recept idag men det var länge sen jag uppdaterade och detta blev riktigt gott. Laga det i Crockpot eller i gryta på spisen. Fråga gärna om ni undrar något. 

All kärlek till er alla… Ta hand om varann… ❤️ Livet är skört… 


4 – 6 port 

Det här behöver du : 
1 kg kycklingfiléer

3 msk srirachasås

1 msk Mutti tomatpuré 

4 vitlöksklyftor 

1 liten purjolök 

1 röd snackpaprika 

1/2 zucchini 

2 msk kycklingfond 

2 msk grönsaksfond 

8 dl vatten  

150 gram färska champinjoner



GÖR SÅHÄR : 

Om du har en Crockpot som kan ställas på spisen för att bryna kött, använd isåfall den funktionen annars en vanlig stekpanna. Bryn kycklingfiléerna i smör så dom får fin färg. Ta upp o lägg åt sidan sålänge. Finhacka vitlök, purjolök, paprika och zucchini. Tillsätt detta samt övriga ingredienser i Crockpoten. Slå över fond och vatten. Vispa ur bottensatsen o lägg sedan kycklingfiléerna ovanpå. Ställ in på låg i 4 timmar. Rör om i Crockpoten o tillsätt eventuellt maizenamjöl + vatten för en mer krämig sås. Tillsätt små färska champinjoner. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris, pasta, potatis eller vad du själv föredrar. 

10
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00