Finns det nån godare matigare sallad än caesarsallad egentligen? En kycklingsallad rätt o slätt är inte lika god. Hemligheten är ju såklart dressingen. Ingen köpedressingen slår den här hemmagjorda som innehåller både sardeller för smak o sälta och även parmesan för textur och den där lilla extra piffen! Så galet god att den kan ätas med sked. Jag föredrar en caesarsallad med enbart kyckling, sallad, krutonger och dressingen men du kan förstås blanda i vilka fler grönsaker du vill.
6 port
Det här behöver du :
2 grillade kycklingar
Vitt surdegsbröd
Roman eller blandsallad
Parmesanost
Dressing :
2 äggulor
2 msk vitvinsvinäger
en knivsudd dijonsenap
2 tsk pressad citron
6 sardeller (inlagda, konserv)
2 vitlöksklyftor
3- 4 dl rapsolja
2 rejäla nävar finriven parmesanost
Salt och peppar
Eventuellt vatten
GÖR SÅHÄR :
Bena ur kyckling och fördela i bitar. Skär bröder i fyrkanter och rosta i het panna med olivolja. Låt torka på hushållspapper.
Till dressingen. Använd en hög tillbringare eller skål. Blanda äggulor, vinäger, senap, citron och sardeller. Mixa slät. Tillsätt sedan oljan droppvis tills dressingen tjocknar och blivit vit då kan du hälla i oljan i en fin stråle samtidigt som du mixar. Vänd sist ner parmesanosten och smaka av med salt och peppar. Vill du ha en tunnare konsistens på dressingen späder du med lite vatten.
Montera ihop salladen med kyckling, romansallad, dressing och parmesan.
Några av ingredienserna. Inget slår en äkta, hemmagjord caesardressing med bland annat sardeller och parmesan.