Godaste kvällssnackset enligt mig!


Många bunkrar upp med chips och dip, nötter och ostbågar på fredagar och helgkvällar. Jag har en egen variant som är så tokgod att jag ofta gör en stor laddning som får stå i kylen och gotta till sig. Det är egentligen inget märkvärdigt men jag bara älskar det!! 

Det är vinegretten, eller dressingen som är hela hemligheten. Jag skakar ihop den i en shaker och det tar inte mer än en minut. Har ofta en burk står i kylen, perfekt när saltsuget kommer… 

Om man som jag älskar SALT så ska man verkligen prova den här. Dressingen slår jag över en lite grövre sallad, det kan vara strimlad vitkål, kinakål, urkärnad gurka, vaxbönor, riven morot etc etc. Ta det du gillar bäst! Och ta gärna FÖR MYCKET dressingen över salladen. Ät med liten gaffel och mys upp i soffhörnet. Sååå mycket godare än chips o dip! 😉 

Dressingen gör jag också till vardags och brukar bara ställa fram på bordet så kan man dosera själv till middagens sallad. Mycket uppskattad och många frågar efter receptet. Den blir mer smakrik efter nån dag i kylskåpet och håller dig gott och väl två veckor. 

Ca 2 dl dressingen 

Det här behöver du : 

1 dl rapsolja 

3/4 dl vitvinsvinäger

1/2 kork ättika 12% 

1 tsk D’Elidas chilisås 

2,tsk dijonsenap 

2 tsk vitlökssalt 

2 tsk lökpulver

2 tsk grillkrydda 

Några varv med svartpepparkvarnen

En nypa strösocker 

 

GÖR SÅHÄR : 

Blanda allt i en shaker och skaka om. Smaka av och justera smaken efter eget tycke. Denna variant är väldigt salt så dra ner lite på mängderna kryddor och smaka dig fram. 

  1. Suupergod och alla smakerna dansade hambo i min mun, testade dressingen på gårdagens sallad i ett glas, och ville bara ha mer och mer smakerna sitter länge kvar i munnen efter att man ätit så TACK

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..