ANNONS

Färsk ostfylld tortellini med grönmögelostsås 

/

img_6240.jpg

Har ni åkt runt på några julmarknader ännu? Eller något inplanerat?

Jag älskar att strosa runt på just julmarknader hit o dit för att träffa leverantörer, köpa in lite nya ostar som är mina absoluta favoriter att fynda. Likaså hemkokta karameller och rökta viltkött. Förra helgen var vi iväg en sväng till Borgholm där torget bjöd på många fina mathantverk. Vi köpte med oss fudge i olika smaker, grönmögelosten BLÅ ASTRID och lite julpynt.

Osten fick bli en del av middagen den kvällen. Färsk, oddtfylld tortellini som jag serverade med en krämig ostsås där BLÅ ASTRID från Åsbergets gårdsmejeri  fick ingå. Otroligt god och smakrik. För att vara en grönmögelost (gjord på komjölk)  är den väldigt len och mild i smaken, lite hårdare i konsistensen än tex StAgur, gorgonzola, roquefort mm så den kräver att få stå i rumstemperatur en bra stund före servering. Den blev lite missvisande i smaken ute på julmarknaden i minusgrader men inomhus är den gudomligt god. Prova den om ni inte redan gjort.

Ostsås med grönmögelost till 4 port

Det här behöver du : 

4 port färsk ostfylld tortellini

2 msk smör

1,5 msk vetemjöl

4 dl gräddmjölk (hälften grädde/mjölk)

100 gram philadelphiaost

Salt

Nymalen svartpeppar

100 gram valfri grönmögelost

GÖR SÅHÄR :

Smält smöret i stekpanna. Pudra över vetemjölet och vispa slätt. Slå på gräddmjölken och tillsätt färskosten och låt koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Låt småputtra ca 10 minuter under tiden du kokar tortellinin. Smula ner osten sist av allt och rör om. Servera med tortellini och kokt broccoli. Lite grovhackade valnötter passar väldigt bra till att strössla över före servering. Nu hade jag inga valnötter hemma så jag tog lite grovsmulad ost istället så man får lite hela bitar av smaken också. Supergott!

img_6239.jpg


0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00