ANNONS
Integritet på Tailsweep

Hemkunskapsläxa

/

Joline bakade pizza i helgen då dom fått en hemläxa från hemkunskapen i skolan. 


Det är inte första gången så hon har rutinerna inne. Degen gjorde hon med hälften vetemjöl och hälften durumvete. Ca 12 gram jäst till två runda pizzor för en tunn o fin botten som fick jäsa ca 1 timme. Därefter förbakade hon bottnen i ca 5-8 min på 225 grader innan hon la på pålägger och gräddade dem färdiga. 


Tomatsåsen kallrörde hon ihop med finkrossade tomater (Mutti, Kung Markatta eller annan tomatkonserv av hög kvalité) torkad oregano, en skvätt vatten och olivolja. Kryddade upp den med salt o peppar, tomatpuré o en gnutta socker. 


Pålägget med mozzarella och pepperoni blev väldigt gott och hela familjen gav tummen upp. Bra jobbat! 😛 

4
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00