Tacotårta – rester från fredagsmyset!
Middagsrester blir ofta över i kylskåpet och det går alltid att trolla fram nya rätter bara man har lite fantasi. Rester från fredagsmysets tacomiddagar går alltid att få fram nya skapelser av. Varma mackor med färs och riven ost, salladsmixer med såserna och även till kött, tillbehör eller som här – till en tacotårta!
Samtidigt som man dukar av middagen så ta fram en ugnsfast form och plocka ner resterna direkt och du har en förberedd tacotårta av resterna. Plasta in och ställ i kylen. Grädda dagen efter till lunch eller kvällsmiddag. Så gudagott! 😛 Och naturligtvis ett extra plus för att ta tillvara matrester.
Det här behöver du :
4 mjuka tortillabröd
tacofärs
finhackad rödlök
en slatt tacosås
en slatt vitlökssås
lite riven ost
några jalapeno
gurka, sallad, tomat
GÖR SÅHÄR :
Varva tortillabröd med tacofärs, rödlök, tacosås, vitlökssås, riven ost och jalapeno om så önskas i tre lager eller så många lager som du har överblivna rester till. Toppa med riven ost. Gratinera ca 25 min i 200 grader. Dekorera med sallad, gurka, tomat, jalapeno och ytterligare vitlökssås före servering.
Färdig tacotårta att serveras!