ANNONS

Saftig banan och morotskaka i långpanna med färskostglasyr

/

banankaka_morotskaka_langpanna_mjuk_kaka_baka_saftig_glasyr_farskost_philadelphiaost_glasyr

Mjuka kakor i långpanna är tacksamma att baka när man har överblivna bananer eller massor med dignande äpplen i träden. Här har vi en banan och morotskaka som Joline bakade förra veckan. Kan det bli bättre? Ni vet hur saftigt det blir med både banan och rivna morötter i en kaka så dessa blev mer som små bakelser med den krämiga glasyren på. Enkelt och vansinnigt gott. Denna gång fick jag smussla ner ett gäng samma kväll o lägga i en separat burk för att få med mig några till jobbet dan därpå. Det är lätt att bli utan annars… 😛

Det här behöver du :

2 övermogna bananer

2 morötter

50 gram smör

2 ägg

2 dl socker

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

½ dl mjölk

GÖR SÅHÄR :

Smält smöret & låt svalna. Vispa ägg & socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och rör ner i smeten. Tillsätt matfettet, mosade bananer och finrivna morötter. Slå i mjölken. Smörj en ugnsfast form 30*40 cm. Häll i smeten & grädda ca 30 – 35 minuter i 175 grader. Låt kakan svalna. Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred över kakan. Låt stelna något före du skär upp i rutor.

Färskostglasyr : 

1 dl creme fraiche

100 gram philadelphiaost

1 msk vaniljsocker

1 msk citronsaft

1
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00