ANNONS

Skördefest-shopping!

/
skordefest_oland_ost_skordeost_handla_butik_borgholm_butikoland_rockafett_mogelost_knackebrod_yngdens_knacke_marmelad_saft_nektar_kantareller_bomans_torghandel_arla

Skördefest här på ön bjöd på ett hejdundrande kalas från norr till söder. Så galet mycket folk ÖVERALLT och lika många fina, lockande evenemang och utställningar. Vi åkte runt lite både lördag och söndag och besökte bland annat Drottning Viktorias vilohem där de hade ostfestival med massor av leverantörer som ställde ut i sina tält och erbjöd både ostprovning och försäljning till bra priser. Vi fyndade en hel del där, bland annat fem sorters mögelostar och de fyra nya sorterna från ARLA för endast 150 kr. Riktigt goda allihop och till min lycka hittade jag även mögelosten ”Rocka fett”. Den måste ni prova nån gång om ni inte gjort tidigare. En blåmögelost från Åsbergets gårdsmejeri i Jämtland. 😛

En lunch i Kårehamn hann vi med redan på fredagen, bara mannen och jag. Och även en söndagslunch med hela familjen i Borgholm. Mer om detta i kommande inlägg.

skordefest_pumpor_ljus_pynta_dekoration_oland

Vår skördefest-veranda här hemma!

skordefest_pumpor_ljus_pynta_dekoration_oland_ost_ostmassa_mogelost_gronmogelost_arla_ostbricka

En liten ostbricka måste ju avnjutas efter skördefestens shopping. Rocka Fett närmst i bild, och bakom från vänster Blå Alvar och en mögelost från Emåmejeriet. Yngdens knäcke med honung och timjan och även ostbollar med västerbottensost. Marmelader (kryusbär och tomat/chili) och nektar… Det är verkligen fest när det är skördefest!

skordefest_pumpor_ljus_pynta_dekoration_oland_pimpor_hastskopumpa

Årets pumpa tycker jag! En hemsnickrad sådan, gjord av hästskor! Köpt i Löt av Peter Nilsson och Malin Karlsson. Mer rustik pumpa får man nog leta efter… 😉

skordefest_pumpor_ljus_pynta_dekoration_oland_ojkroken_kryddburken

Lite skördefest hemma hos också vid loppis-tältet. 😛

skordefest_oland_ost_skordeost_handla_butik_borgholm

Den klassiska skördeosten från Öland åkte också givetvis med hem, i år smaksatt med pepparrotsbrännvin från Wannborga bryggeri. Osten finns att köpa på Ostbutiken i Borgholm om ni har vägarna förbi. Missa inte den butiken, så mycket, galet gott på ett ställe!

skordefest_oland_ost_skordeost_handla_butik_borgholm_butikoland_rockafett_mogelost_knackebrod_yngdens_knacke_marmelad_saft_nektar_kantareller_bomans_torghandel

Borgholms torghandel och alla utställer runt gågatan bjöd på massor av gott! Kantareller för 100kr/kg och ett par hemkokta safter bland annat.  Inlagda vitlöksklyftor och marmelad från Fredriksson. Joline fyndande också en plåt-uggla på Butik Öland som nu hänger på väggen i hennes rum.

stekt_inlangd_stromming

Nicke som älskar fisk köpte med sig stekt, inlagd strömming till en god kvällstallrik på lördagen.

2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00