Krämig kantarelltoast med örter

kantareller_toast_kantarelltoast_recept_rostbrod_svamp_lvallssnacks

Jag gissar att många av er har ätit massor med goda kantareller vid det här laget. Favoriten är naturligtvis på ett rostat bröd och jag gör hellre en krämig variant än enbart smörsteker dom. Lite som en tunnare stuvning och med härliga örtkryddor.

 

4 port

Det här behöver du : 

½ kg kantareller

smör

1 finhackad schalottenlök

1 finhackad vitlök

1 msk örtkrydda*

100 gram philadelphiaost

1 dl grädde

Salt och peppar

 

GÖR SÅHÄR : 

Rensa kantarellerna och skär eller bryt i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna och torrstek dom till vätskan dragit ur. Tillsätt smör, schalottenlök, vitlök och örtkryddan. Sänk sedan värmen och rör ner philadelphiaost och grädde. Låt såsen puttra på låg värmen tills den blivit krämig. Smaka av med salt och peppar. Servera på kantskuret rostat bröd.

*Jag använder mig av en öländsk kryddblandning Öländsk varm vinter. som innehåller; Timjan, enbär, rosmarin, koriander, svartpeppar, ingefära, mejram, nejlikor, lagerblad, cayennepeppar, muskot, kardemumma, kanel. 

 

kantareller_toast_kantarelltoast_recept_rostbrod_svamp_lvallssnacks_tips

Rensa kantareller är sååå kul, eller hur?… 😛

 

kantareller_toast_kantarelltoast_recept_rostbrod_svamp_lvallssnacks_kramig_smorgas

Härligt krämig stuvning som doftar helt ljuvligt gott i hela huset.

 

kantareller_toast_kantarelltoast_recept_rostbrod_svamp_lvallssnacks_kramig_smorgas_gradde

Bon apetit!

  1. Jag brukar göra liknande, men lägger stuvningen på pannkakor och rullar ihop och gratinerar i ugnen med ost på som crepes. Mums!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..