Banoffeepaj med dulce de leche

joline_fodelsedag_ojkroken_oland_presenter_kryddburken_banoffeepaj_bananpaj_digestive_dulce_del_leche_karamelliserad_mjolk

Jolines val av dessert till sin födelsedag blev banoffeepaj! Galet god, och galet söt. Behövs bara en liten bit och gärna till er stark kopp kaffe. 😉

 

Det här behöver du

1 burk karamelliserad mjölk – dulche de leche

200 gram digestivekex

150 gram smör

3 skivade bananer

2 dl vispgrädde

1 dubbeldajm eller annan choklad

 

GÖR SÅHÄR :

Krossa digestivekexen i mixer eller för hand med kavel & påse. Smält smöret och blanda ihop med digestive. Tryck ut smulorna i botten på en rund form med löstagbara kanter (ca 28 cm diam). Tryck till rejält över hela så den blir riktigt kompakt så smular den inte sönder när man skär i den sen.Grädda ca 10 – 12 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

När burken kokat i 2 timmar, spola kallt vatten i kastrullen och låt den stå så och svalna ordentligt.

Bred ut dulce de leche över bottnen. Skiva 3 bananer och fördela ovanpå. Täck med ett lager grädde. Ställ in i kylen ca en halvtimme eller mer så allt ”sätter sig”. Toppa sedan före servering med choklad, riven eller hyvlad eller små bitar. Jag ringlade även över chokladsås.

 

joline_fodelsedag_ojkroken_oland_pbanoffepaj

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..