Smörgåstårta med ost & bacon

{

Nu har vi haft lite ”bebis-ledigt” ett tag. 😛 Nya småttingar av Norpan föddes sista juli så det har varit fullt upp och dom har redan hunnit bli två veckor och öppnat ögonen precis. Det huserar nu 24 råttor här hemma. 😉 Så småningom kommer bebisarna flytta till nya hem och det blir åter ”bara” 9 stycken kvar.

Sommaren har onekligen gått galet fort och det är redan mindre folk på gator och torg och inte samma hysteriska trängsel med köer och trafik. Höstblåsten har också kommit så lite tända ljus om kvällarna är riktigt mysigt nu.

Jag gjorde en smörgåstårta förra veckan då vi hade  besök av ett par gamla råttköpare som nu har tingat några ur nya kullen. En tårta med rejält med fyllning av krämig ost och knaperstekt bacon. Riktigt saftig och god. Den rekommenderar jag att ni provar. En ”snäll” och barnvänlig tårta i smaken.

 

10 bitar
Det här behöver du :
2 förp hönökaka (8 st halvmånar)

 

1 sats grundröra : 
4 dl grädde (vispas lös)
1 dl majonäs
Herbamare örtsalt

 

Lager 1 : 
3 pkt kanperstekt bacon
1 burk ca 200 gram krossad ananas

+ lite av grundröran

 

Lager 2 :
1 tub baconost

 

Lager 3 :
4 kokta, hackade ägg
+ lite av grundröran

 

GÖR SÅHÄR :
Vispa grädden till grundröran löst. Blanda med majonäs och smaka av med herbamare örtsalt. Lägg ut hönökakorna till en cirkel. Bred bregott på varje lager bröd. Fyll med första fyllningen av knaperstekt, finhackat bacon, en burk krossad ananas och lite av grundröran för att få det saftigt. Nästa lager med bregott och en tub baconost. Sista lagret med bregott, kokta, hackade ägg och ytterligare lite av grundröran. Lägg på sista lagret bröd och täck tårtan med grundröran runtom hela. Garnera.

 

Garnering : 

250 gram rökt skivad skinka

14 skivor goudaost

4 kokta ägg

Tomater

Gurka

Vindruvor

Kiwi

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..