ANNONS
Integritet på Tailsweep

Werthers kolakaka

/

Provade baka denna galet goda kaka häromdagen. En söt, seg och knäckig kondisbit som bara är försvinnande god till kaffet, helst så kall som möjligt dessutom! Prova baka den om ni inte gjort tidigare, den blev en riktig favorit här hemma och inte många ingredienser heller.

Det här behöver du :

125 gram rumsvarmt smör

2, 5 dl vetemjöl

1 dl florsocker

Topping :

1 burk karamelliserad mjölk (dulce de leche)

1 påse werthers kolor (135 gram)

2 dl kokosflingor

GÖR SÅHÄR : 

Vispa smör, mjöl och florsocker till en slät smet. Tryck ut i en form ca 20*20 klädd med bakplåtspapper. Grädda i ca 10 – 15 min i 175 grader. Ta ut bottnen och rör ihop kolorna (klippta i småbitar) med dulce de leche och kokos. Fördela över bottnen. Grädda ytterligare 25 – 30 minuter.

Ingredienserna. Jag valde Werthers chokladfyllda kolor här men det går lika bra med originalet. Ett tips är att använda en sax och klippa dom i småbitar för det blir väldigt kladdigt med kniv upptäckte jag. 😛

Grädda med toppingen ytterligare 25 – 30 minuter. Låt svalna och förvara sedan i kylskåp.


Klicka här

1
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00