Oopsies – enkelt grundrecept

oopsies_grundrecept_mandelmjöl_lchf_tips_bröd

Joline hon laborerar och grejar i köket och håller på experimentera med allt möjligt. Häromdagen gjorde hon oopsies och det blev verkligen strålande goda och väldigt ”brödlika”. Här är hennes grundrecept. Detta kan du använda som bas och sedan variera med att tillsätta frön, nötter, riven ost, brödkryddor etc, allt efter vad du är sugen på.

 

Det här behöver du : 

3 ägg

1 dl mandelmjöl

100 gram philadelphiaost

1 krm salt

½ tsk bakpulver

 

GÖR SÅHÄR : 

Separera äggvitor och gulor i varsin skål. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa sedan gulorna med mandelmjölet, philadelphiaost, salt och bakpulver. Rör ihop de två smeterna och klicka ut ca 6 runda kakor på bakplåtspapper. Grädda ca 5 – 8 min i 200 grader.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..