ANNONS

Jag kallar dom D´Elidas-frallor!

/

{

Gokväll och hallå! Jag har äntligen börjat piggna på mig efter en hel veckans feberinfluensa eller vad sjutton jag nu åkte på men börjar nu bli piggare både i kropp och knopp. Vi fick riktigt celebert besök här hemma igår då Per-Anders med döttrar hälsade på. Per-Anders är mannen bakom alla dessa otaliga D´Elidas-flaskor som förbrukats här hemma de senaste sex, sju åren. 😉 Givetvis tänkte jag att jag skulle bjuda på något med D´Elidas så Joline och jag bakade D´Elidas-frallor med massa chilisås samt färsk chili i och toppade med ost. Ett gott eftermiddagsfika helt i min stil istället för kakor och sött. Sen var frågan om D´Elidas-mannen kunde avgöra den hemliga ingrediensen?? 😛 Kan säga att äldsta dottern hans slog honom på fingrarna där! Haha! 😛 😛 😛 Hur som helst ett väldigt trevlig besök från en ren sponsor till Kryddburkens alla tävlingar, varuprover och fina samarbete under åren. Vill ni följa D´Elidas så finns både instagram & facebook. Och det är fortfarande många som mailar och undrar VAR man kan få tag på såsen och jag hänvisar återigen till denna sida där samtliga återförsäljare finns och som jag kan tycka och har gjort flera gånger, beställt hem via nätet och då har jag handlat av kryddlandet.se.

Ni som röstar i tårttävlingen och har bekymmer med det kan maila mig på kryddburken@telia.com Jag vet inte riktigt varför det inte fungerar för vissa men jag tyvärr inte åtgärda felet själv utan teknikerna får titta på det. Alla röster räknas dock såklart både via kommentarer och mail så fortsätt rösta fram till och med imorgon söndag. Därefter presenteras det vinnande bidraget.

16 st

Det här behöver du :

1 pkt jäst (50 gram)

½ l vatten

1 msk socker

1½ tsk salt

3 msk olivolja

3 röda färska, finhackade chili

2 msk D´Elidas chilisås (gul)

13 dl vetemjöl

1 ägg

2 dl riven port salut

GÖR SÅHÄR :

Smula ner jästen i en degbunke. Ljumma vattnet till 37 grader, fingervarmt. Rör ut jästen i vattnet och rör i resterande ingredienser. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Forma degen till en lång rulle ca 50 cm lång. Skär degen i 16 lika stora bitar. Vänd bitar i mjöl och platta till dom något med handen. Lägg upp på låt och låt jäsa under bakduk 40 min. Värm ugnen till 250 grader. Pensla med ett uppvispad ägg blandat med 2 tsk D´Elidas chilisås. Strö över ost. Grädda bullarna i 10-12 min. Låt svalna på galler.

Kalljäsning :

Om du vill förbereda degen kvällen innan så kalljäser du frallorna i kylskåpet. Då behöver du inte ljumma degvätskan till 37 grader utan du använder kallt vatten ur kranen. Använder du torrjäst räkna 1 pkt torrjäst (14 gram) som motsvarar 1 pkt färsk jäst (50 gram). Dock säljs torrjästen i 2-pack, så använd bara den ena påsen. Jag använder ofta torrjäst när jag kalljäser längre än 12 timmar, det brukar bli himla bra! Baka ut frallorna på ugnsplåt, täck med plastfolié och ställ in i kylen över natten. Grädda frallorna direkt från kylen på morgonen därpå, bara pensla med ägg och strö över ost före eller hoppas över om du vill.

{

Under Per-Andes besök här lämnade han lite goda chilisåser vilket alltid är väldigt uppskattat. 😉 Den gula till vänster känner ni ju igen, hoppas jag! Den röda har jag själv inte provat och den bruna med chipotle är nyhet han funderar på att ta in. Smakbetyget blev från hela vår familj riktigt bra. En rökig chilisås men inte söt och sliskig, tack för det! Den provades till grillat kött och bara strök den tunt på direkt efter grillning. Inte för het och inte för mycket av något, en himla god rökig chilisås med lagom, utsökt sting! Sen åt Nicke den droppad på chips, men han är ju inte riktigt klok han… 😛

1
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00