ANNONS

Västerbottenpaj med salladslök, sparris och kallrökt lax 

/

Såklart kommer här min variant på västerbottenpaj efter önskemål. Jag tillagade den enligt mitt ursprungsrecept med två hela ägg samt två äggulor i smeten. Pajdegen gör du enkelt själv eller köper färdig. Misstaget jag gjorde här i all hast var att inte förgrädda pajskalet vilket jag tycker behövs i en så ”blöt” paj. Så förgrädda gärna bottnen, naggad med gaffel cirka 10 – 15 minuter före du lägger i fyllningen. Den blir galet god och passar perfekt till buffé, kräftskiva eller tillbehör.

Pajdeg :

150 g smör eller margarin

2 dl mjöl

1 msk vatten

Fyllning :

250 gram riven västerbottenost

2 äggulor

2 hela ägg

2 dl grädde

Salt & peppar

1 knippe finhackad salladslök

1 knippe grön sparris

GÖR SÅHÄR :
Nyp ihop ingredienserna till pajdegen i en bunke med fingrarna. Tryck ut pajdegen i en rund form ca 25 cm i diameter. Nagga med gaffel. Ställ i kylskåpet under tiden du förbereder fyllningen. Riv osten och blanda ihop till en smet med resten av ingredienserna. Förgrädda pajdegen ca 10-15 min i 175 grader. Ta ut ur ugnen och lägg i fyllningen och grädda ytterligare ca 20 min.

Topping : 

200 gram kallrökt

Dill

{

Pajdegen här med nyriven västerbottensost.

{

Tillsätt finhackad salladslök och vänd runt. Lägg ut ett knippe grön sparris. Grädda i ca 30 minuter i 175 grader.

{

Färdiggräddad och klar att dekorera med tunna skivor kallrökt lax som du rullar ihop till rosor samt lite dillvippor. Servera den ljummen eller kall. Lika gott, vilket som.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00