ANNONS

Midsommar och all den goda maten

/

{

Hallå där! Jag hoppas ni haft en supermysig midsommarhelg med firande och massa god mat. Här på Ölands har vädret verkligen varit toppenfint och vi har njutit av soliga dagar, god mat och lite trädgårdspyssel. Det är så galet varmt inomhus så fläktarna går på högtryck och alla djur måste ut och lufta sig i omgångar varje dag.

{

Kean är den som mest är ute hela tiden men råttorna tycker om lite svalka i skuggan dom också. Jag brukar fylla ett fat med grönsaker i tärningar åt och dom sedan frysta ärtor eller bär i en skål som dom kan både dricka ur och svalka fötterna i! 😉

Tidigare idag var Joline och jag nere i stan och gjorde lite ärenden. Hade beställt ett helt gäng nya hängmattor till råttorna från appen Aliexpress tror jag den heter som kom idag. Vilken skillnad på priser alltså. En hängmatta från en djurtillbehörsaffär här i Sverige kostar kring 100-lappen nu fick jag 15 st för knappt 27 kronor styck. Så jag bunkrade upp och nu har dom precis fått upp nya hängmattor upphängda i burarna. Dom älskar dom! 😛 Kommer lite bilder på Norpans instagram samt facebook senare.

{

Vi passade även på att luncha när vi ändå var i farten. Det blev buffé på Robinson Crusoe – alltid lika gott och trevligt ställe att gå till.

{

Dagen före midsommar gjorde jag lite enkla snittar till kvällsmat då vet verkligen var galet varmt här på ön så ingen var direkt sugen på något varmt eller mäktigt i matväg. Dessa snittar är gjorda på rostat bröd som jag bara tagit ut rundlar av och toppat med baguetteröra, rostbiff, jordgubbar och gräslök.

{

Vi har även varit på Borgholms handelsträdgård och köpt på oss lite kryddväxter och annat fint. Vilken guldgruva alltså, hit rekommenderar jag varmt ett besök! Ligger precis i korsningen vid rödljusen när man kommer till Borgholm, vid Q8-macken.

{

Lite iordningställande av trädgårdsmöbler igen efter gräsklippning och plantering.

blomlådor_plantor_öland_plantera_pelargoner_veranda_öjkroken

Blomlådrona på verandan fick i år bli med pelargoner och silverfall istället för mina vanliga afrikanska margueriter. 😉

{

Kryddlåda nummer ett med timjan. Doftar sååå gott!

{

Västenbottenpajen som jag modifierade med fihackad salladslök och sparris.

{

Äggstanning med tre äggulor + två hela ägg och grädde blir galet gott.

{

Färdiggräddad och ska svalna.

{

Midsommarbordet ute är dukat. Det bestod av; västerbottenpaj med salladslök, sparris och kallrökt lax, ägghalvor med löjrom och majonäs, köttbullar och prinskorv, rökt korv och jalapeno-ölkorvar. Lök och senapssill, gräddfil och gräslök. Varmrökt lax och romsås, nypotatis med dill och såklart Bregott havssalt. Varma baguetter och surdegsknäcke. Lite goda ostar Nickes favorit inlagda strömmingsfileer.  

{

Västerbottenpajen dekorerade jag med kallrök lax och dill. Blev sååå gott ihop med romsås faktiskt!

{

Min egen midsommartallrik, helt utan sill såklart! 😉

{

Och midsommartårtan! Grädden var inte rolig att spritsa i värmen så den blev mer god än den ser ut! 😉 

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00