Smördegspaj med vaniljkräm, jordgubbar och glass

smördegspaj_smördeg_paj_dessert_jordgubbspaj_jordgubbar_recept_tips

Igår var det skolavslutning i Borgholms slottsruin för Joline. Hon gick ut 7:e klass på Slottsskolan. Vädret var inte det bästa kan man säga då regnet stod som spön i backen. Tyckte verkligen synd om alla fina ungdomar som hade lag timmar på att klä upp sig i kostym och söta klänningar och fixat lockar i håret och smink och hela baletten. Allt rann bort och dom var minst sagt dyngsura. Joline vred ur sin klänning av regnet… Det blev sommarlov i alla fall och hon fick eskort i rosa cadillacen trots vädrets makter. Vi åkte dock hem och bytte kläder innan vi körde ner till kondis för att fika med klasskompisar och övriga familjer. Jättetrevligt!

 

På kvällen fick Joline bestämma middagen så lagade vi helstekt fläskfilé med nypotatis, aromsmör, sallad, majskolvar och melon. Desserten blev denna busenkla smördegspaj med vaniljkräm och jordgubbar som serverade med ett par kulor vaniljglass. En toppendag på alla sätt och regnet var trots allt väldigt välkommet hit till ön men olyckligt nog just på avslutningsdagen.

 

Det här behöver du : 

1 förp färdigkavlad smördeg

3 dl vaniljkräm (färdigköpt pulver som vispas ut med mjölk)

1 liter jordgubbar

Florsocker

1 uppvispat ägg

Råsocker

 

GÖR SÅHÄR : 

Ta ut en cirkel av smördegen. Överbliven deg kan du lägga runt kanterna och nypa ihop. Vik upp kanterna lite slarvigt. Bred ett tjockt lager vaniljkräm på botten. Toppa med skivade jordgubbar och pudra över florsocker. Pensla kanterna med uppvispat ägg och strö över lite råsocker. Grädda i 200 grader ca 20 minuter.

 

smördegspaj_smördeg_paj_dessert_jordgubbspaj_jordgubbar_recept_tips_fyllning_vaniljkräm

Smördegen formad som en cirkel med uppvikta kanter och fylld med vaniljkräm.

 

smördegspaj_smördeg_paj_dessert_jordgubbspaj_jordgubbar_recept_tips_pajdeg

Toppad med skivade jordgubbar. Pensla kanten med uppvispat ägg.

 

{

Sikta över florsocker och grädda i 200 grader ca 20 minuter.

 

smördegspaj_smördeg_paj_dessert_jordgubbspaj_jordgubbar_recept_tips_bär_bärpaj

Färdig!

 

{

Servera med vaniljglass och pudra över lite florsocker före servering.

 

  1. Anki skriver:

    testat och fick en ny favorit, snabb och enkel efterrätt, idag blir det med norrbottniska jordgubbar………..

  2. Anne skriver:

    Hoppas Joline får ett riktigt skönt sommarlov! Med förhoppningsvis bättre väder än på avslutningen. Den pajen ska jag testa här hemma. Glassen till ser också väldigt god ut, lite gulare än ”vanlig” vaniljglass. Är den hemmagjord?

  3. Anki skriver:

    måste testa, verkar både enkelt och gott 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..