ANNONS
Integritet på Tailsweep

Pommeskrydda med dill och hemmagjord vit majonäs

/

Har ni nån gång fått den gröna dillkryddan på pommes när ni ätit på gatukök? Sjuhundra resor godare än den vanliga som är orange. Den gröna fanns förr i kryddburks-sortimentet både hos Kockens och Santa Marias med inte nu längre. Vet inte om den enbart finns i grossistförpackning kanske men jag hittar den då inte bland kryddorna i vanlig butik så jag gjorde en egen kryddblandning, för jag verkligen ÄLSKAR den kryddan!

Den finns under namnet ”mos & pommeskrydda” på vissa kryddsidor på nätet men då innehåller den en massa glutamat. Jag tror man kommer närmast originalet om man använder dill, aromat och lite lökpulver men jag vill inte använda aromat så jag gjorde en egen variant som blev tokgod faktiskt så prova om ni gillar den kryddan på pommes. Även god på fisk och kokt/grillad nypotatis.

Majonäsen är mitt grundrecept fast utan senap och vinäger då denna blir mer mild i smaken och smakar mer ”amerikansk majonäs”. Vill du inte göra egen så rekommenderar jag Hellmans.

Pommeskrydda med dill 

4 msk torkad dill

2 msk torcomare örtsalt

1 msk vitlökspulver

1 msk lökpulver

GÖR SÅHÄR : 

Blanda de torra kryddorna i en burk, skaka om. Förvara mörkt och torrt.

Vit majonäs 

1 äggula

2 msk pressad citronjuice

2 dl rapsolja

Salt och peppar

GÖR SÅHÄR :

Blanda alla ingredienser utom olja i en skål. Använd stavmixern och mixa samman. Tillsätt oljan, först droppvis sedan kan man hälla på lite mer när majonäsen blivit vit och tjocknat något. Mixa hela tiden. Smaka av med salt och peppar. Vill du ha en lite mer flytande dip så tillsätt lite vatten och rör om.

Att doppa stora pommes med dillkryddan i en hemmagjord vit majonäs är himmelriket… Så galet gott!! Dom stora pommesen hittade jag i ICA sortiment i frysdisken.

3
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00