Krämig pastasås med Broccoli, blomkål och champinjoner

pasta_pastasås_krämig_orechiette_broccoli_blomkål_champinjoner_sugarsnaps_recept_vegetariskt_tips_middag_lunch_pastarätt_sås_panna

Hallå! Nu har jag tagit mig lite datortid efter en lång vecka. Solen skiner och det är riktigt toppenväder ute, perfekt för en crusingkväll i Borgholm. Nicke och Joline har redan åkt ner en sväng nu på förmiddagen för att kolla in bilarna som är utställda längs storgatan och ikväll rullar vi ner hela familjen i cadillacen.

 

Veckan har varit minst sagt innehållsrik. Joline o hennes kompis Matilda har ju varit på praktik på lantgård och varit flitiga med djuren och all skötsel. De sista två dagarna har dom också cyklat dit och hem, ca 1,3 mil enkel väg så när fredagen kom och de hade fått rida och sedan cyklat hem var det två väldigt trötta tjejer kan jag säga. Lärorikt och roligt hade det varit. Vår ena hane Rocky (tamråtta) har fått en tandköttsinflammation så senare igår eftermiddag åkte vi till veterinären så han fick undersökas och det blev en veckas antibiotika för honom. Små sprutor med flytande som ska ges i munnen och om det nu skulle vara köttsmak enligt fass så vette tusan hur deras smaklökar fungerar som gjort medicinen för stanken är rent ut sagt vidrig och luktar inget annat än sur gammal gorgonzolaost… Men han är duktig och sväljer den iallafall, tur det finns yoghurt och frukt att skölja ner med efteråt. 😛

 

Jag lagade en så himla god pastarätt häromdagen som jag tänkte att ni skulle få receptet på. Små pastaöron (orechiette) med en krämig sås med bland annat blomkål, broccoli, sugarsnaps och champinjoner. Enkel att sväng ihop och ett vegetariskt alternativ till veckans middagar.

 

4 – 6 port

Det här behöver du : 

4 port kokt pasta

1 bukett broccoli

½ blomkålshuvud

1 rödlök

2 finhackade vitlöksklyftor

200 gram färska champinjoner

1 näven sugarsnaps

2 dl creme fraiche

3 dl gräddmjölk

2 msk grönsaksfond

Salt & svartpeppar

 

GÖR SÅHÄR : 

Koka upp vatten med en nypa salt till pastan och en kastrull till broccoli och blomkål. Finhacka rödlök och vitlök och fräs i stekpanna med lite smör tillsammans med skivade champinjoner. Tillsätt creme fraiche och gräddmjölk, samt grönsaksfond. Låt såsen koka ihop. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner broccoli och blomkål samt sugarsnaps precis före servering och blanda med pastan.

 

pasta_pastasås_krämig_orechiette_broccoli_blomkål_champinjoner_sugarsnaps_recept_vegetariskt_tips_middag_lunch_pastarätt_grönsaker

Ingredienserna.

 

pasta_pastasås_krämig_orechiette_broccoli_blomkål_champinjoner_sugarsnaps_recept_vegetariskt_tips_middag_lunch_pastarätt_sås_grädde

Fräs champinjoner, lök och vitlök. Tillsätt vätskan och låt koka ihop.

 

pasta_pastasås_krämig_orechiette_broccoli_blomkål_champinjoner_sugarsnaps_recept_vegetariskt_tips_middag_lunch_pastarätt_sås_veg

När såsen kokat ihop ca 10 minuter, tillsätt broccoli, blomkål och sugarsnaps.

 

pasta_pastasås_krämig_orechiette_broccoli_blomkål_champinjoner_sugarsnaps_recept_vegetariskt_tips_middag_lunch_pastarätt_barilla

Vänd ner pastan och servera på ett stort fat.

 

pasta_pastasås_krämig_orechiette_broccoli_blomkål_champinjoner_sugarsnaps_recept_vegetariskt_tips_middag_lunch_pastarätt

Toppa med ärtskott och lite chiliflakes.

LOADING..