Jolines godaste kycklingsallad med ”ketchup-sås”

kycklingsallad_recept_pastasallad_dressing_ketchupsås_joline_nilsson_kryddburken_kycklingfile

Joline och hennes kompis Matilda ska göra praktik på en lantgård här i närheten hela veckan och då ska det såklart vara en matsäck med på dagarna. Istället för varm choklad och smörgåsar ville hon göra kycklingsallad som hon älskar så här är hennes absoluta favoritrecept som hon gjort helt själv. Kycklingsallad-älskaren! 😛

 

Till att börja med skar hon upp fyra kycklingfiléer i bitar och stekte i het panna med rapsolja. Tillsatte tomatpuré, soya, en matsked kycklingfond, salt, peppar, paprikapulver, vitlökspulver och lökpulver. Under tiden pastan kokade förberedde hon grönsakerna som blev en burk majskorn, en halv gurka, en näve romantica-tomater och isbergssallad.

 

När pastan var klar hällde hon upp allt i en form och slog över kycklingen med såsen som blivit i stekpannan och vände runt. Därefter tillsatte hon majs, tomater och gurka samt bruschettakrydda. När salladen svalnat något skar hon även ner isbergssallad och vände runt. Färdigt att portioneras upp i små matlådor.

 

Ketchup-såsen : 

Såsen är hennes favorit sen hon var liten och då kallade hon den för ”ketchup-sås” men det är en väldigt enkelt variant på Rhode island-dressing. 2 dl gräddfil utrört med ketchup, smaksatt med salt och peppar. That´s it! 😉

 

joline_öjkroken_recept_kyckling_kycklingfile_sallad_pastasallad_kycklingsallad_dressing_godaste_tips_lunch_penne

Pasta penne med den varma kycklingen.

 

joline_öjkroken_recept_kyckling_kycklingfile_sallad_pastasallad_kycklingsallad_dressing_godaste_tips_lunch_matlådor

Blanda ihop den varma pastan med kycklingen och alla grönsaker och kryddor utom isbergssallad medan den är varm. Blanda runt så alla smaker går ihop. När den svalnat tillsätt isbergssallad och förvara i kylskåp.

 

joline_öjkroken_recept_kyckling_kycklingfile_sallad_pastasallad_kycklingsallad_dressing_godaste_tips

Mycket enkel, god och mättande lunch till bondgårdstjejerna i veckan. 😛

 

  1. Eva skriver:

    Undrar också var man köper bruschetta kryddan;-))

  2. Anne skriver:

    Ser verkligen gott ut! Blev hungrig nu. Sparar receptet.

  3. Ser ju ut att vara ”smarrigt”, gott med kyckling också. Litet nyfiken bara vad bruschetta-krydda är, är det bröd i den? Vem säljer kryddan? Läckra foton alla dina bilder!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..