ANNONS
Integritet på Tailsweep

Rostbiffstårta

/

Pingsthelgen har gått i rasande fart här på ön! Vi har haft fullt upp med både bilar, djur, matlagning, storstädning och ombygge av lite burar och nu har även dom sista två tjejerna ur råttkullen flyttat. Ett så trevligt par från södra Öland kom hit igår och hälsade på och var intresserade. Jag hade egentligen inte tänkt sälja fler utan behålla de vi nu hade sparat men efter lite övervägande så tog jag rätt beslut och dom har nu fått en fin familj och ett nytt kärleksfullt hem dom också. ♥ Söta lilla Rakel och Beata! 😛 Tamråttornas sidor hittar du HÄR på facebook, och HÄR på instagram.Idag är det dock lugna gatan här hemma, det regnar ute och vi är bara inne och myser med tända ljus och TV:n i bakgrunden. Mycket film och bokläsande blir det. Vi ska dock fixa till lite matlådor för jobbveckan och Joline ska göra sin favorit; kycklingsallad då hon ska ut på praktik på en lantgård i veckan och liten matsäck ska då med. Det kommer nog bli roligt.

Det är hon och bästa kompisen som fått plats på samma ställe hela veckan så jag hoppas vädret blir fint.

Jag svängde ihop en smörgåstårta igår på pingstafton helt apropå, hade lite idétorka till vad vi skulle äta och då är alltid smörgåstårta välkommet som helgmat! En rund hönökaka-tårta med rostbiff och remouladsås och härligt krispiga rädisor och jordgubbar på toppen kändes lite vårlikt. Supergod och saftig blev den.

Ha en fin söndag, allihopa så hörs vi snart igen!

10 bitar

Det här behöver du :

2 förp hönökaka (8 st halvmånar)

1 sats grundröra : 

4 dl grädde (vispas lös)

1 dl majonäs

Herbamare örtsalt

Lager 1 : 

3 pkt bacon

1 burk ca 300 gram konserverade mandariner

Grundröra

Lager 2 :

1 tub naturell mjukost

4 kokta, hackade ägg

Grundröra

Lager 3 :

3 msk leverpastej

1 msk bostongurka

Grundröra

GÖR SÅHÄR :
Vispa grädden till grundröran löst. Blanda med majonäs och smaka av med herbamare örtsalt. Lägg ut hönökakorna till en cirkel. Bred bregott på varje lager bröd. Fyll med första fyllningen av knaperstekt, finhackad bacon, en burk mandariner och lite av grundröran för att få det saftigt.

Nästa lager med bregott, en tub mjukost och fyra kokta, hackade ägg samt lite av grundröran. Sista lagret med bregott, och leverpastej, bostongurka hopblandat med grundröra. Lägg på sista lagret bröd. Kantskär och täck med en tub remouladsås. Garnera med ostskivor runt kanterna, rostbiff, ägg, sallad, vindruvor, jordgubbar, mandariner rädisor och lite persilja.

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00