Ljummen makaronisallad till grillat

Tips på tillbehör till grillat kan man aldrig få för många av. Bakad potatis är min största favorit eller kokt nypotatis med extrasaltat Bregott till. Men sallader och olika mixer av grönsaker är minst lika gott och ett fräschare alternativ.

Här har jag kokat lite grövre makaroner och medans dom var varma direkt från kokvattnet slog jag över en dressing och blandade i grönsakerna, allt får så mycket mer smak då.

Makaronisallad 4 port

4 port kokta makaroner

1 schalottenlök

150 gram salladsärtor

100 gram minimajs

1 röd paprika

1 gul paprika

Dressing

1 dl olivolja

1 pressad vitlök

½ pressad citron + rivet skal

2 tsk dijonsenap

Svartpeppar

Flingsalt

3 msk torkad bruschettakrydda eller tomatflingor

GÖR SÅHÄR :

Skär och förbered grönsakerna och lägg upp på ett fat. Koka makaronerna. Slå av vattnet och vänd ner grönsaker och lök och slå på dressingen. Vänd runt. Toppa med lite extra bruschettakrydda eller tomatflingor.

Här fick makaronisalladen serveras till tunt grillad skinkschnitzel och hemmagjorda kebabspett. Till det serverade jag en kall yoghurtsås smaksatt med honung och lite D´Elidas.