ANNONS

LCHF – lunchtips, omelett med chorizo

/
lchf_recept_lunch_omelett_korv_ägg_tips_middagstips_enkelt_lätt

Vi man göra det enkelt för sig till lunch är omelett ett av mina allra bästa och godaste tips! Så enkelt att variera också helt efter vad som finns hemma i kylskåpet. Här en lchf-variant med massor av ägg, gräddmjölk, philadelphiaost, kryddig chorizo samt lök och paprika. Jag brukar göra den här lite mer matiga varianten också till matlådor. Mer som en tjock bondomelett som får steka på låg värme, gärna med lock. Såhär gör jag;

1 stor, matig omelett

Det här behöver du : 

6 ägg

200 gram philadelphiaost

3 dl gräddmjölk

400 gram chorizo med hög kötthalt

1 salladslök

½ röd paprika

½ gul paprika

Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 

Vispa ihop äggen med philadelphiaost och gräddmjölk. Skär korven i skivor och finhacka, lök och paprika. Slå smeten i en stekpanna med lite smör. Lägg i fyllningen och peta runt i botten med en stekspade. Låt steka på låg värme, gärna under lock och rör i kanterna lite då och då.

lchf_recept_lunch_omelett_korv_ägg_tips_middagstips

Min fyllning.

lchf_recept_lunch_omelett_korv_ägg_tips_middagstips_lätt_chorizo

Nickes favoritkrydda, Tony´s måste ju också vara med på allt! 😛

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00