Grillad karré och fläskfiléspett med sockerstekt potatis, aromsmör, baconlindad sparris och chilibearnaise

Är det inte galet vad gott det är med grillat, speciellt när kvällssolen värmer en aprilkväll. I lördags marinerade jag lite karré och spett med fläskfilé som fått ligga i en god vitlöksmarinad. Baconlindad sparris, också ett måste och olika aromsmör. Jag gjorde även ett annorlunda tillbehör av sockerstekt potatis – det bara måste ni testa, blir supergott till just grillat med det lite söta som bryter av. Och naturligtvis lite hetta av en kall chilibearnaise som jag rörde ihop! Nu får gärna dom ljumma vårkvällarna komma lite tätare. Hurra va gott detta blev!

Vitlöksmarinad : 

½ dl rapsolja

1 msk tomatpuré

1 msk flytande honung

2 solo vitlök (finriven)

1 msk malen paprika (mild)

Trocomare örtsalt

Tony´s grillkrydda

GÖR SÅHÄR :

Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Ta fram köttet och pensla. Skär fläskfilén i bitar och trä på spett och pensla även dom. Täck med plastfolie eller lägg i tättslutande burk och låt stå framme i rumstemperatur tills det ska grillas; 2-4 timmar. Toppa med Tony´s grillkrydda före grillen.

Kall chilibearnaisesås :

1 finhackad schalottenlök

2 dl  creme fraiche

2 msk majonäs

1 msk vitvinsvinäger

½ dl finhackad persilja

4 tsk torkad dragon

1 – 2 tsk D´Elidas chilisås

1 tsk dijonsenap

1 tsk socker

1 krm vitpeppar

½ tsk salt

GÖR SÅHÄR :

Finhacka schalottenlöken riktigt fint, eller riv den. Blanda med övriga ingredienser och låt stå i kylskåp ett par timmar före servering så sätter sig smakerna och den blir fastare i konsistensen.

Härliga soliga grillsäsongen är äntligen här med ljumma vårkvällar och dofter av grillar som sprider sig runtom grannskapet. Äntligen! 😛

Tips på goda aromsmör hittar du HÄR >>

Använd små fina potatisar. Koka dom nästan färdiga i saltat vatten och låt sedan rinna av. Hetta upp en stekpanna med smör och lägg i potatisarna. Strö över farinsocker i önskad mängd och stek gyllenbruna och lite knapriga.