Ägg & baconrulle med chili cheesefyllning

äggrulle_pannkasrulle_lchf_äg_bacon_chili_cheese_fyllning_rulle_matlådor_lunch_nyttigt_ostrulle_recept_middagstips

Då var det söndag igen och det vankas såklart en god söndagsmiddag men även ett gäng matlådor till veckans jobbluncher. Vädret här på ön är riktigt aprilväder, ena dagen strålande sol och varma vindar. Andra dagen regn och snålblåst men vi hann med en grillning igår kväll mellan alla mörka moln och det blev otroligt gott. Ni ska få se senare.

 

Angående sidan så är allt inte riktigt tip-top ännu. Jag vet att både bilder och textstorlek mm är lite knasiga men det är inget jag själv kan styra över då det är inbyggt i temat som min tekniker sköter och efter förra veckans massiva kraschar och avbrott så förtjänade han lite ledighet över helgen men jag hoppas att vi i veckan kan få ordning på allt igen. Jättebra att ni skriver och mailar, det förenklar såklart arbetet då det är kanske är problem som vi inte ser från våra datorer/telefoner/paddor utan det kan bero på olika webbläsare. Ni som tycker texten är väldigt liten just nu kan använda er webbfunktionen under inställningar och förstora sidan genom ”zooma in” och klicka på plustecknet så blir allt genast lite större. Angående utskriftsfunktionen så verkar det vara den som satt lite käppar i hjulet och måste undersökas lite noggrannare innan vi sätter igång den igen, alternativt en annan version.

 

Nu till veckan matlådor som blev en hel ugnsbakad ägg & baconrulle som jag fyllt med krämig ost och jalapeno, rullat ihop och sedan gratinerat i ugn en stund till. Här kommer receptet :

 

Det här behöver du : 

8 ägg

4 dl grädde

3 förp bacon

150 gram färska champinjoner

1 gul paprika

1 röd paprika

1 knippe salladslök

Salt & peppar

 

Fyllning : 

200 gram philadelphiaost

3 dl riven ost

1 dl finhackad fefferoni el inlangd jalapeno

 

GÖR SÅHÄR : 

Skär champinjonerna i mindre bitar och stek i stekpanna med lite salt tills de vattnat ur sig. Tillsätt lite smör och ställ åt sidan så länge.  Under tiden fyller du en ugnsplåt med skivat bacon och låter steka i ca 15 minuter i 200 grader så det blir knaperstekt. Lägg sedan upp på skärbräda med hushållspapper och låt rinna av. När de svalna, skär i mindre bitar. Vispa ihop ägg och grädde och slå i en bakplåtspappersklädd ugnsform ca 30 * 40. Tillsätt knaperstekt bacon, champinjoner, finhackad paprika och salladslök och krydda med salt och peppar. Grädda i 175 grader ca 40 minuter.

 

Ta ut och låt svalna något. Rör ihop färskost med riven ost och finhackad fefferoni eller jalapeno och bred över i ett lager. Rulla ihop och toppa med riven ost och lite extra jalapeno. Gratinera i ugn ca 10 minuter i 225 grader så osten smälter.

 

äggrulle_pannkasrulle_lchf_äg_bacon_chili_cheese_fyllning_rulle_matlådor_lunch_nyttigt_ffyllning

Fyllningen till äggrullen. Knaperstekt bacon, stekta champinjoner, finhackad röd och gul paprika samt salladslök.

 

äggrulle_pannkasrulle_lchf_äg_bacon_chili_cheese_fyllning_rulle_matlådor_lunch_nyttigt_fyllning_ost_recept_tips

Häll smeten i långpanna, ca 30 * 40 och tillsätt fyllningen ovanpå.

 

äggrulle_pannkasrulle_lchf_äg_bacon_chili_cheese_fyllning_rulle_matlådor_lunch_nyttigt

Grädda i ugn i 175 grader ca 40 minuter.

 

äggrulle_pannkasrulle_lchf_äg_bacon_chili_cheese_fyllning_rulle_matlådor_lunch_nyttigt_fyllning

Rör ihop fyllningen med philadelphiaost, riven ost och finhackad fefferoni/jalapeno.

 

äggrulle_pannkasrulle_lchf_äg_bacon_chili_cheese_fyllning_rulle_matlådor_lunch_nyttigt_recept_tips

Bred på äggkakan, rulla ihop.

 

äggrulle_pannkasrulle_lchf_äg_bacon_chili_cheese_fyllning_rulle_matlådor_lunch_nyttigt_recept_fyllning

Toppa med riven ost och jalapeno.

 

äggrulle_pannkasrulle_lchf_äg_bacon_chili_cheese_fyllning_rulle_matlådor_lunch_nyttigt_recept

Gratinera i ugn 225 grader ca 10 minuter tills osten smält och fått färg.

 

äggrulle_pannkasrulle_lchf_äg_bacon_chili_cheese_fyllning_rulle_matlådor_lunch_nyttigt_ostrulle_recept_middagstips

Skär i tårtbitar och servera. Eller packa ner i veckans lunchlådor. 😉

 

  1. Håller med Tobbe och Per-Anders – det både låter och ser jättegott ut! Och detta är ett recept som får min fantasi att flöda, för fyllningen kan man ju variera efter smak och tycke. Tänker man bort baconet så är rullen ju vegetariskt också…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..