En väldigt god gratäng färdig att ätas som den är eller tillsammans med pasta, ris, bulgur etc. En härligt krämig sås med ostsås tillsammans med kassler och purjolök. Goda smaker och ypperligt att mata ner i veckans lunchlådor.
Det här behöver du :
1 kg fryst broccoli
600 gram vinmarinerad kassler
½ purjolök
1 sats ostsås
Chiliflakes
Riven, lagrad ost
GÖR SÅHÄR :
Koka upp broccolin i saltat vatten ca 2 – 3 minuter. Häll av vattnet och låt dom ånga av. Fördela i en ugnsfast form. Strimla kassler och finhacka purjolök och tillsätt i formen. Slå över ostsåsen och krydda med chiliflakes och lite extra riven ost.
Gratinera i ugn ca 30 minuter 175 grader.
Ostsås :
50 gram smör
3 msk vetemjöl
6 – 8 dl gräddmjölk
2 tsk D´Elidas chilisås
1 krm riven muskotnöt
3 dl riven, lagrad ost
Salt och vitpeppar
GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i en kastrull. Vispa ner vetemjölet till en slät smet och späd med gräddmjöl under vispning. Låt koka och sedan sjuda på låg värme. Tillsätt chilisås, ost och riven muskotnot. Smaka av med salt och vitpeppar.
Kokt broccoli i lättsaltat vatten har fått ånga av och ner i ugnsform.
Blanda med strimlad kassler och finhackad purjolök.
Koka upp ostsåsen och smaka av.
Häll över formen och toppa med chiliflakes och riven ost.
Grädda ca 30 minuter i 175 grader. Smaklig måltid!