Hönöpizza med mozzarella och rökt bog

pizza_hönökaka_hönöpizza_snabbt_enkelt_recept_fredagsmys_fredagsmat_tips_middagstips_rökt_skinka_bog_mozzarella_hemmagjord

Fredag till ända och det hare varit en lång vecka på många sätt men samtidigt har allt gått i en rasande fart. Våra små tretton råttbebisar har blivit stora, börjar äta, busa och hoppa omkring men dom har tagit mycket tid då vi haft en liten som behövt stödmatas ofta. Lilla mini som vi kallar honom vägde inte mer än 3 gram när han föddes jämfört med övriga som låg runt 7 – 9 gram. Chanserna var inte störa att han skulle överleva men jag har lagt ner all min vakna tid och hela mitt hjärta åt denna lilla pojke så idag är han uppe på stadiga 31 gram och mår toppenfint.

 

Jag har också köpt på mig två stora voljärer där honor och hanar bor separat och allt har givetvis blivit baby-säkrat med extra nät och galler. Det var inte gjort i handvändning att både montera ihop voljärerna OCH klä in bägge med formpassat utklippt nät. Jag började tidigt i torsdags morse då paketet med burarna anlände och sen höll jag på non-stop till sena kvällen och fingrarna värkte och blödde av alla vassa rispor från nätet jag klippte och allt monterande som skulle formanpassas in i minsta detalj. Men hujedamej va bra det blev och så fint och så stolt jag var när jag öppnade kunde de nyinredda burarna till Norpan & bebisar och till pojkarna. Dom har verkligen fått fina våningshus med tre plan. Toalett/badrum, vardagsrum och överst lek/sovrum med fina hus och hängmattor.

 

Allt finns numera uppdaterat på ett separat instagram-konto för er som är nyfikna och vill följa. @norpan_rats

 

Nu till kvällen kanske inte så överambitiösa dinnering utan snarare en galet god fuskpizza med hönökaka.

 

När jag är i Ullared bunkrar jag hönökaka och fryser in, den dom säljer där, den äkta är bara så god, smakar mer och är saftigare än den man kan hitta på te x. ICA så passa på när ni är där. Hönökaka är ett måste med i bilen hem!

 

Jag har bara strukit ett tunt lager tomatsås på bottnarna, kryddade med extra oregano och salt. Sen tunt skivad mozzarellaost över hela, toppad med rökt, skivad bog och sen skjuts in i ugnen. Simpelt men attans så gott!

 

Hönökaka till pizza och även varm smörgåstårta är det godaste som finns i fusk-väg! 😉

 

pizza_hönökaka_hönöpizza_snabbt_enkelt_recept_fredagsmys_fredagsmat_tips_middagstips_rökt_skinka_bog_mozzarella_hemmagjord_pizzabotten

Trevlig helg önskar jag er alla! ♥

  1. Istället för bog kanske man kan ta kycklingbacon, testade det efter inspiration från dig, det känns på något sätt nyttigare än bacon, även om det stänkte otroligt mycket från stekpannan.

  2. Anne skriver:

    Åh, vad gott der ut. Måste prova här hemma. Jag som bor utanför Göteborg skulle kunna köpa Åkes hönökaka dagligen om jag så ville. Men jag föredrar Pågens helt klart. Mycket godare. Smaken är som baken. Delad som en hönökaka. 😉 Ha en trevlig helg du också!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..