lax_i_ugn_recept_grönsaker_laxgratäng_laxfile_tips_middagstips

Lax är tacksamt att laga då den är väldigt lätt att variera och så smidigt att alltid ha några filéer i frysen. Det här receptet blev ett gäng matlådor till veckan. Minimal arbetsinsats då jag bara fyllde en form med frysta grönsaker, toppade med laxkuber kryddade med chiliflakes och citronpeppar. Såsen rörde jag ihop av philadelphiaost, creme fraiche och fiskfond som jag slog över formen. In i ugnen ca 20 – 25 minuter – klart! 😉

 

Det här behöver du :

1 påse 550 gram frysta herrgårdsgrönsaker

1 förp 250 gram frysta gröna ärtor

4 laxfiléer

Citronpeppar

Chiliflakes

100 gram philadelphiaost

5 dl creme fraiche

3 msk fiskfond

 

GÖR SÅHÄR :

Tina grönsakerna och fisken. Häll grönsakerna i en ugnsfast form. Skär laxen i kuber och lägg ovanpå. Krydda med citronpeppar och chiliflakes. Vispa ihop philadelphiaosten med creme  fraiche och fiskfond. Häll såsen över formen. Grädda i 175 grader ca 20 – 25 min.

Servera med valfritt tillbehör såsom, ris, potatis etc.

 

lax_i_ugn_recept_grönsaker_laxgratäng_laxfile_tips_middagstips_krämig_sås_grädde

Toppa med lite klippt gräslök när fisk är klar!

 

lax_i_ugn_recept_grönsaker_laxgratäng_laxfile_tips_middagstips_sås

Smaklig måltid!

 

 

  1. Jag brukar göra ”Jansson” på lax. Efter helger som Jul och Påsk. Lax kvar och less att äta den. Men Jansson ääär gott!!

  2. Tack för detta tips! Hade litet rester av alla möjliga frysta grönsaker som jag gjorde så här med och det blev supergott. Så om några av grönsakerna var litet torra så gjorde det inget. Det var så himla enkelt och supergott. Det har jag inte gjort för sista gången. Tack!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..