köttfärslimpa_nötfärs_pepparsås_gräddsås_wokgrönsaker_recept_lchf_färs

Jag gjorde ett gäng matlådor till Nicke igår och det blev färs denna gången. En enkel köttfärslimpa med wokgrönsaker, gröna ärtor och en galet god pepprig gräddsås. Räcker till fyra matlådor och här väljer man själv om man vill servera ris eller potatis till eller enbart grönsaker.

 

Det här behöver du :

ca 1 kg blandfärs

1 dl vispgrädde

2 msk potatismjöl

2 ägg

1 stor, finriven gul lök

salt & peppar

½ msk Tonys krydda

 

GÖR SÅHÄR :

Använd en stor bunke. Blanda alla ingredienserna väl. Forma till en avlång limpa på bakplåtspapper. Stek i ugn ca 50 min i 175 grader.

 

Pepprig gräddsås :

När köttfärslimpan är klara sila skyn från plåten. Koka upp i kastrull, tillsätt valfri mängd grädde, en matsked soya, 2 tsk balsamvinäger samt salt & peppar. Jag använde mortlad grönpeppar, svartpeppar, vitpeppar och rosé. Låt koka upp och red av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten. Smaka av med salt.

 1. Hej Linda!

  Vet inte hur du känner utifrån de två tråkiga kommentarerna ovan men jag blir i alla fall irriterad. Jag lagar själv 95% av all mat hemma av två anledningar. Dels för att jag tycker det roligt, även om det är klart att jag vissa stressiga trötta dagar hellre hade krypit upp i soffan och surfat eller satt mig i trädgården med en kopp kaffe, men det finns hushållssysslor som är betydligt tråkigare än att laga mat. Dels är det också för att både jag och min man tycker att jag är bättre på det än vad han är. Min man gör mycket annat istället som får vardagen att snurra runt, han tvättar och städar mer än mig exempelvis. Varje familj har ju sin fördelning, och så länge alla är nöjda finns ingen anledning att någon utomstående skulle ha någon åsikt om det överhuvudtaget.

  På samma sätt tycker jag att var och en ska få bestämma hur mycket eller lite kött man vill äta. Detta är ingen veggo-blogg. Jag försöker själv ha minst en köttfri middag i veckan, och det är ju inte så att jag på något sätt blir sugen på att slopa den middagen bara för att jag läser recept med kött i.
  Jag blir heller inte sugen på att bli vegetarian helt och hållet bara för att jag läser många vegetariska recept, utan jag är nöjd med min balans, den passar oss.
  Keep up the good work Linda, din matlagning är fantastisk!

 2. Hur känns det att du uppmuntrar folk att äta massa kött som skadar miljön och djuren så mycket?

 3. Anne skriver:

  Ser jättegott ut!

 4. Jakob skriver:

  Varför kan inte denne Nicke göra sina egna matlådor? Jag bara undrar.

 5. Verkar mycket gott o enkelt att sno ihop till många Ska testas!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..