ANNONS

Köttfärslimpa med pepprig gräddsås och wokgrönsaker

/

köttfärslimpa_nötfärs_pepparsås_gräddsås_wokgrönsaker_recept_lchf_färs

Jag gjorde ett gäng matlådor till Nicke igår och det blev färs denna gången. En enkel köttfärslimpa med wokgrönsaker, gröna ärtor och en galet god pepprig gräddsås. Räcker till fyra matlådor och här väljer man själv om man vill servera ris eller potatis till eller enbart grönsaker.

Det här behöver du :

ca 1 kg blandfärs

1 dl vispgrädde

2 msk potatismjöl

2 ägg

1 stor, finriven gul lök

salt & peppar

½ msk Tonys krydda

GÖR SÅHÄR :

Använd en stor bunke. Blanda alla ingredienserna väl. Forma till en avlång limpa på bakplåtspapper. Stek i ugn ca 50 min i 175 grader.

Pepprig gräddsås :

När köttfärslimpan är klara sila skyn från plåten. Koka upp i kastrull, tillsätt valfri mängd grädde, en matsked soya, 2 tsk balsamvinäger samt salt & peppar. Jag använde mortlad grönpeppar, svartpeppar, vitpeppar och rosé. Låt koka upp och red av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten. Smaka av med salt.

5
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00