plockmat_buffe_ostbricka_rostbiff_grillad_kyckling_tillbehör

Det är lördag kväll och köttet ligger i marinad. Utbankad fläskschnitzel som ska grillas och serveras med bakad potatis, sallad, vitlökssmör och bearnaisesås.

 

Veckan som gått kan jag knappast skryta om mina uppdateringar här på Kryddburken, men de har sina skäl och väldigt mycket tid har lagts både på jobb och privata angelägenheter men jag hoppas ni är med mig fortfarande. Ibland händer saker i livet som gör att varken tankar eller annan verksamhet fungerar och då går all energi till att upprätthålla vardagslivet och rätta till de problem som uppstått. Tänker inte gå in vidare på detta men jag har mina skäl och jag är nu glad att jag återigen sitter vid datorn och kan förmedla lite matkärlek, recept och tips till er.

 

Igår hämtade vi i alla fall hem Joline från hennes resa till Spanien under påsklovet där hon hälsat på sin gammelmormor tillsammans med min mamma. Dom har haft ett par härliga veckor med massor av shopping, god mat, marknader och upplevelser. Men det var verkligen underbart att få hem henne igen. Familjen här hemma har ju också utökats med tretton nya familjemedlemmar sen hon var hemma sist och det blev ett kärt möte. Ska visa bilder för er som vill se inne på deras sida inom kort.

 

Jag hade köpt hem en massa god plockmat, allt för att göra det enkelt och snabbt då vi inte var hemma från flyget förrän ca 20.00. Färdiggrillad kyckling, kamben, rostbiff, potatissallad, goda ostar, frukt och jordgubbar och lite snacks och dipp.

 

Jag gjorde även ett gäng krustader som jag fyllde med (för mig) en helt ny, men galet god mjukost på tub. ”Hot Jalapeno”. Det blev verkligen tokgott och smakade väldigt likt chili cheese tops man kan köpa på snabbmats-kedjorna. Detta ska jag göra fler gånger. Dock blir mjukosten och hettan starkare när det värms upp så är du lite känslig, blanda ut med en naturell färskost eller riven goudaost.

 

plockmat_buffe_ostbricka_rostbiff_grillad_kyckling_tillbehör_ostar_mögelost

Jag köpte bara på mig de enkla ostar jag hittade på vår ICA-butik, en brie, en blue alp och kvibille.

 

plockmat_buffe_ostbricka_rostbiff_grillad_kyckling_tillbehör_kallskuret

Grillad kyckling, kamben, rostbiff, salami och potatissallad.

 

plockmat_buffe_ostbricka_rostbiff_grillad_kyckling_tillbehör_krustader_fyllning_jordgubbar

Och jordgubbar såklart. Denna veckan har dom varit extra billiga på ICA och faktiskt riktigt söta och goda.

 

plockmat_buffe_ostbricka_rostbiff_grillad_kyckling_tillbehör_krustader_fyllning'

Krustaderna gjorde jag med två olika fyllningar. En med brieost och fikonmarmelad samt den godaste med hot jalapeno och lite klippt gräslök.

 

plockmat_buffe_ostbricka_rostbiff_grillad_kyckling_tillbehör_köksbord_dukning

Inväntar en god plockmiddag. Önskar er alla en toppenfin helg! ♥

 

 1. Heli skriver:

  Gillar din blogg men blev besviken när jag såg att du köpt Icas rostbiff som inte är svensk!

 2. Mela skriver:

  Det ser supermumisgt ut! Och välkommen tillbaka!

 3. Mo skriver:

  Är så imponerad av att du orkar blogga,blir så inspirerad av dina ideer och recpt. Hoppas allting ordnar sig på bästa sätt.

 4. Henke skriver:

  Hej!
  Hoppas att det ordnar upp sig med det tråkiga…
  Detta ser ju än en gång gott ut, men ändå enkelt;) T o m jag kan kanske fixa det!

  Mvh, Henke

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..