bakpotatis_bakad_potatis_röror_kycklingröra_kycklingbacon_bacon_kronfågel_recept_tips

Jag har ju fått prova dessa kycklingbacon från Kronfågel nu en tid och jag måste erkänna, det är grymt gott. Jag är speciellt förtjust i att de är lite tjockare skivor och inte så flottiga som andra bacon. Jag har tidigare testat dom i BLT sandwich och även till frukost tillsammans med stekta ägg och här gjorde jag en röra som passar ypperligt till bakad potatis eller om du hellre vill som en kall röra till baguette eller pastasås.

 

Jag har använt mig av två paket kycklingbacon till fyra portioner. Alltså en röra som räcker till fyra varma, bakpotatisar. Röran är kall och toppas direkt på bakpotatisarna då dom kommer ut ur ugnen. Dofterna när röran smälter och alla smaker som blir till ett är en riktig fullträff.

 

Det här behöver du : 

4 bakpotatisar

2 dl creme fraiche

2 pkt kycklingbacon

2 dl finhackad purjolök

1 dl finhackade soltorkade tomater

½ dl fetaost

Örtsalt

Svartpeppar

Chiliflakes

 

GÖR SÅHÄR : 

Knaperstek baconet, lägg upp på hushållspapper och strimla fint. (spara lite till att toppa röran med)

Rör ihop creme fraiche med finhackad purjolök, soltorkade tomater och fetaost. Smaka av med örtsalt, svartpeppar och chiliflakes.

Vänd ner baconet och låt stå i kylskåpet under tiden bakpotatisarna är i ugnen. Servera röran till de varma potatisarna och toppa med lite extra knaperstekt kycklingbacon.

 

 

Självklart ska även ni få möjlighet att prova och utforska produkten.

Jag lottar härmed ut 5 st produktcheckar till ett värde av 300 kr styck.

Det jag vill att du berättar är varför just du ska vinna och vad du skulle vilja laga med just kycklingbacon.

 

Lämna ditt svar i kommentarsfältet senast söndag 3 april. Därefter utses vinnarna och kommer att presenteras här på Kyddburken.

 

bakpotatis_bakad_potatis_röror_kycklingröra_kycklingbacon_bacon_kronfågel_recept_tips_röror_ingredienser

Kycklingbacon-röran förberedd och ska här röras ihop med creme fraiche och behöver endast smakas av med örtsalt och svartpeppar.

 

blt_sandwich_bacon_kycklingbacon_smörgås_kronfågel_nyhet_kyckling_recept_tips_klimatsmart

Kycklingbacon finns att köpa hos din handlare bland övrigt sortiment av bacon.

 

bakpotatis_bakad_potatis_röror_kycklingröra_kycklingbacon_bacon_kronfågel_recept_tips_recept_röror_ingredienser

Knaperstekt kycklingbacon, finhackar purjolök, soltorkade tomater och fetaost.

 

bakpotatis_bakad_potatis_röror_kycklingröra_kycklingbacon_bacon_kronfågel_recept_tips_creme_fraiche_röror

Låt röran stå och dra i kylskåpet under tiden bakpotatisarna blir klara i ugnen.

 

bakpotatis_bakad_potatis_röror_kycklingröra_kycklingbacon_bacon_kronfågel_recept_tips_potatisrätter

Baka potatisarna i ugnen ca 1 timme, beroende på storlek. Nagga dom med gaffel och öppna foliét efter halva tiden så får de god, krispig smak i skalet också.

 

bakpotatis_bakad_potatis_röror_kycklingröra_kycklingbacon_bacon_kronfågel_recept_tips_tillbehör

Servera kycklingbacon-röran till nybakade potatisar och toppa med lite extra knaperstekt bacon.

 

bakpotatis_bakad_potatis_röror_kycklingröra_kycklingbacon_bacon_kronfågel_recept_tips_röror

Inlägg och tävling i samarbete med Kronfågel

 

 1. Jag har redan testat kycklingbacon i min favoriträtt, kyckling i bacon och purjolöksås. I såsen är det bacon, vitlök, purjolök, philadelphiaost, chilesås, vitt vin ,grädde och massor av riven ost. Den rätten skulle lagas många gånger men jag skullle även prova på nya recept med bacon om jag vinner. Hoppas på tur i denna tävling eftersom jag gillar att laga god mat. Tack för att du delar med dig av din recept i din inspirerande matblogg.

 2. Hejsan!
  Jag skulle göra en fluffig ugnspannkaka med kycklingbacon i och servera med hemmagjord hallonsylt och vispgrädde. Sen skulle jag ringa min älskade dotter och bjuda henne på den goda rätten. Hon har kämpat så med mycket svår cancer och behöver mycket kärlek och uppmuntran. Håller tummar och tår, att produktcheckarna hem till mig når!
  Kram

 3. Anette skriver:

  Jag skulle göra en pasta pesto med baconlindad kycklingfilé. Denna rätt gör jag titt som tätt och det måste ju bli hur gott som helst med kycklingbacon istället för vanlig!

 4. jag skulle nog helst göra en riktigt god club sandwich!! Men kyckling file, kycklingbacon, avokado, vitlöksaioli, tomat, och grillat surdegsbröd förståss!

 5. Hej!

  Jag skulle gärna testa kycklingbacon eftersom jag försöker äta mindre rött kött men ibland bara måste jag fuska med bacon för vem kan leva utan det 😉 Hade varit kul att testa de här nya produkterna o då skulle jag hade det till frukost till min omelett och göra min abslouta favvo-pasta-rätt, carbonaran! 😀 Hoppas på en vinst!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..