bakpotatis_bakad_potatis_röror_kycklingröra_kycklingbacon_bacon_kronfågel_recept_tips

Jag har ju fått prova dessa kycklingbacon från Kronfågel nu en tid och jag måste erkänna, det är grymt gott. Jag är speciellt förtjust i att de är lite tjockare skivor och inte så flottiga som andra bacon. Jag har tidigare testat dom i BLT sandwich och även till frukost tillsammans med stekta ägg och här gjorde jag en röra som passar ypperligt till bakad potatis eller om du hellre vill som en kall röra till baguette eller pastasås.

 

Jag har använt mig av två paket kycklingbacon till fyra portioner. Alltså en röra som räcker till fyra varma, bakpotatisar. Röran är kall och toppas direkt på bakpotatisarna då dom kommer ut ur ugnen. Dofterna när röran smälter och alla smaker som blir till ett är en riktig fullträff.

 

Det här behöver du : 

4 bakpotatisar

2 dl creme fraiche

2 pkt kycklingbacon

2 dl finhackad purjolök

1 dl finhackade soltorkade tomater

½ dl fetaost

Örtsalt

Svartpeppar

Chiliflakes

 

GÖR SÅHÄR : 

Knaperstek baconet, lägg upp på hushållspapper och strimla fint. (spara lite till att toppa röran med)

Rör ihop creme fraiche med finhackad purjolök, soltorkade tomater och fetaost. Smaka av med örtsalt, svartpeppar och chiliflakes.

Vänd ner baconet och låt stå i kylskåpet under tiden bakpotatisarna är i ugnen. Servera röran till de varma potatisarna och toppa med lite extra knaperstekt kycklingbacon.

 

 

Självklart ska även ni få möjlighet att prova och utforska produkten.

Jag lottar härmed ut 5 st produktcheckar till ett värde av 300 kr styck.

Det jag vill att du berättar är varför just du ska vinna och vad du skulle vilja laga med just kycklingbacon.

 

Lämna ditt svar i kommentarsfältet senast söndag 3 april. Därefter utses vinnarna och kommer att presenteras här på Kyddburken.

 

bakpotatis_bakad_potatis_röror_kycklingröra_kycklingbacon_bacon_kronfågel_recept_tips_röror_ingredienser

Kycklingbacon-röran förberedd och ska här röras ihop med creme fraiche och behöver endast smakas av med örtsalt och svartpeppar.

 

blt_sandwich_bacon_kycklingbacon_smörgås_kronfågel_nyhet_kyckling_recept_tips_klimatsmart

Kycklingbacon finns att köpa hos din handlare bland övrigt sortiment av bacon.

 

bakpotatis_bakad_potatis_röror_kycklingröra_kycklingbacon_bacon_kronfågel_recept_tips_recept_röror_ingredienser

Knaperstekt kycklingbacon, finhackar purjolök, soltorkade tomater och fetaost.

 

bakpotatis_bakad_potatis_röror_kycklingröra_kycklingbacon_bacon_kronfågel_recept_tips_creme_fraiche_röror

Låt röran stå och dra i kylskåpet under tiden bakpotatisarna blir klara i ugnen.

 

bakpotatis_bakad_potatis_röror_kycklingröra_kycklingbacon_bacon_kronfågel_recept_tips_potatisrätter

Baka potatisarna i ugnen ca 1 timme, beroende på storlek. Nagga dom med gaffel och öppna foliét efter halva tiden så får de god, krispig smak i skalet också.

 

bakpotatis_bakad_potatis_röror_kycklingröra_kycklingbacon_bacon_kronfågel_recept_tips_tillbehör

Servera kycklingbacon-röran till nybakade potatisar och toppa med lite extra knaperstekt bacon.

 

bakpotatis_bakad_potatis_röror_kycklingröra_kycklingbacon_bacon_kronfågel_recept_tips_röror

Inlägg och tävling i samarbete med Kronfågel

 

 1. Blev så glad när jag såg denna produkt i hyllorna på affären och köpte hem två paket som gått år direkt! Jag gjorde en ugnsbakad omelett med kycklingbacon och tomater som blev jättegod! Skulle vilja testa att göra olika pastarätter som carbonara med kycklingbacon.

 2. Jag skulle gärna vilja vinna,kycklingbacon verkar spännande och är nytt för mig.Jag ska snart fixa smörgåstårtor till min sambos 40 års dag,nog kunde kycklingbacon kunna passa i en av fyllningarna?!Och eftersom 2 av barnen inte gillar Smörgåstårta skulle jag fixa hemgjorda minipizzor med kycklingbacon och ananas på!Håller tummarna 🙂

 3. Om jag blev vinnaren skulle jag nog laga baconlindad köttfärslimpa eller carbonara eller vad som helst som egentligen innehåller bacon – eftersom min make inte äter gris. Det skulle vara härligt att bjuda på en riktig baconrätt utan att behöva göra dubletter för att min man ska kunna dela måltiden med mig. Det är också skälet till varför jag borde vinna: för att kunna bjuda min religiösa make på en riktig brakmiddag med klassiska baconrätter från när jag var liten, utan att behöva tänka två gånger om han kan eller inte kan äta det. Woho!!

 4. Vinner jag så lagar jag fyllda kycklinglårfiléer,
  Jag grovriver parmesan på kycklingbacon och rullar ihop baconet
  sen lägger jag rullen i lårfilén och binder ihop med steksnöre. Salta och pepprar, steker till fin färg, in i ugnen till 68 grader.
  Till detta bjuder jag en symfoni av grön; broccolibuketter, sparrisbitar färsk lök i skivor och sockerärtor som snabbt vänds i stekpannan.
  Fina små potstisar till den som vill.
  Den goda skyn kokar jag till en fin sås med lite grädde.
  men en god olja.
  Sen njuter jag!!!

 5. Jag skulle laga en god gluten och mjölkproteinfri fodmap vänlig paj med soltorkadetomater chevre baconkyckling mm. Och severa med en god sallad till. Eller kanske prova å steka lite bacon till uppstekta kamser hoppas på vinst

 6. Vi har erbjudit oss att hålla i svärfars kalas här senare i vår och ska fixa maten och svärfar önskar sig smörgåstårta. Inga pix kan väl tyckas, men… En av gästerna är laktosintolerant, en tål inte fisk/skaldjur och en äter inte kött (fisk/skaldjur/kyckling går bra). Vill gärna laga mat så att alla gäster kan ta av samma mat, känns trevligt och roligt att vi som värdar tänkt till så maten passar alla. Så då tänkte jag göra tre Smörgåstårtor á la Club Sandwich efter ett recept jag hittat nätet. Det är en smörgåstårta som kan passa bra då den inte innehåller fisk/skaldjur från början + att jag får byta ut till laktosfria produkter och byta ut baconet, förslagsvis då till kycklingbacon! Så visst vore en vinst passande från Kronfågel nu när det är kalas på ingång 🙂 🙂

 7. Åh! Jag skulle testa världens godaste Sweet Potato Tots med kycklingbacon. Världens godaste tillbehör till plockbrickan eller grillat.

  Du behöver (4 port):
  1-2 sötpotatisar (beroende på storlek)
  1/2 grön paprika
  1 schalottenlök
  2 vitlöksklyftor
  1 pkt kycklingbacon
  2 ägg
  Chilipulver
  Salt
  Peppar

  Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Skala sötpotatisen, tärna den och ha på olja och salt
  3. Rosta i ugn ca 15 min, tills den är mjuk
  4. Stek under tiden baconen krispig
  5. Ha sedan i paprikan, löken och vitlöken
  6. Ta ut potatisen, mosa den och blanda i baconfräset
  7. Ha i två ägg och kryddor
  8. Forma små ”tots” av smeten och lägg på en bakplåtsklädd plåt, in i ugnen 10 min
  9. Pensla olja på”totsen”, låt de gå 10 min till
  10. Vänd på totsen, låt de gå 5-10 min eller tills de är gyllene.
  11. Njut av dem tillsammans m grillat kött eller chatkuterier. Doppa gärna i aioli, ubderbart gott tillsammans!

 8. Jag är student och försöker att hålla budgeten nere men samtidigt laga god och nyttig mat. Kycklingbacon verkar vara en grym produkt som kan ersätta den klassiska bacon. Om jag vann skulle jag lyxa till det och göra en favorit rätt till mig och min sambo i samband med hans examen. Det skulle bli baconinlindad lax med hasselbackspotatis, sparris, sallad och en super god apelsinsås som skulle komplettera baconet med blandningen mellan lagom syra, sötma och sälta mums!

 9. Hej! Jag skulle nog testa att göra den kyckling- och baconröran med bakpotatis som du har gjort. Det ser ju supergott ut! 🙂 Och även om jag inte vinner som kommer jag nog att göra det ändå. 😀

 10. Hej, min man och mina två bonusbarn påstår sig inte gilla kyckling. Själv tycker jag det är en fantastisk råvara Vill gärna övertyga dem att de har fel så om jag vinner lagar jag en av deras favoriträtter dvs baconlindade stora köttbollar i ugn med lite enkla tillbehör Till mina två egna gossar steker jag rakt upp och ned för de gillar inte kyckling men bacon och köttbullar går fint, fast inte lindade Så lite knöligt är det att fixa middag här. Men vore galet kul att få dem alla att äta kyckling utan förutbestämd åsikt

 11. Eftersom jag älskar bacon så köpte jag denna och provade den smakade underbart gott. Jag gjorde äggröra och kycklingbacon till frukost och det kommer bli fler gånger. Sonen fyller år snart så jag tänkte göra smörgåstårta och använda den till fyllning i denna.

 12. Vad fantastiskt gott det där ser ut! Jag skulle jätte gärna vilja vinna produktchecken då jag är student och inte direkt äter sån här fin mat varje dag. Det vore fantastiskt att kunna få prova att laga detta 🙂

 13. Hej!
  Jag gillar kyckling, det gör tyvärr inte min dotter. Hon gillar däremot bacon så jag tänker att denna produkt måste ju vara en jättebra lösning för hela familjen att bli nöjda vid middagsbordet. Bacon är gott och det finns mycket man kan göra men jag tror att jag först testar en enkel pastasallad med bacon, ruccola, körsbärstomat, hyvlad parmesan, vindruvor, gurka och majs. Det enkla är oftast det goda. Vitlöksdressing till detta. Vid första provsmakningen vill jag känna tydliga smaker för att veta vad jag tycker. Hoppas på tur! 🙂

 14. Vi har faktiskt aldrig testat kycklingbacon så för att få uppleva detta vill vi väldigt gärna vinna. Frun i huset är inte särskilt förtjust i vanligt bacon för att det är så flötigt medan herrn gärna blandar in det lite överallt, då borde ju kycklingbacon vara en nog så god ersättare.
  Vi tänker oss en krämig fredagsmyspaj med ruccola, soltorkade tomater, vitlök och kycklingbacon.

 15. Oj vad roligt med en fräschare variant av bacon. Kan tänka mig att lägga dom på en plåt och köra i ugnen så att det blir baconchips till plockbrickan men även tror jag det skulle vara gott att strössla på hårt stekta bitar på någon vit fiskrätt för att tillföra lite sälta till anrättningen.

 16. Jag har aldrig testat denna produkt, men skulle så gärna vilja göra min pasta med bacon och pesto-sås. Den är gudomlig och kan tänka mig att den är ännu ljuvligare med kycklingbacon. Det verkar ju helt fantastiskt med kycklingbacon och jag blev verkligen jättenyfiken nu så snälla låt mig prova 😉 Är ju gravid också så äter för två, hihi 😀

 17. Familjen fullkomligt slukar all mat som är kyckling, kycklingbacon däremot har vi inte testat. Tror faktiskt jag skulle testa ditt recept här, låter otroligt gott med en bakad potatis med kycklingbaconröra. 🙂

 18. Åh vilken spännande nyhet! Personligen tycker jag inte om vanlig bacon av fläsk på grund av mängden fett så jag har gått miste om allt som har med bacon att göra egentligen. Jag hade alltså testat iprincip allt med kycklingbacon! Inlindade grönsaker och kycklingfiléer, knaperstekt till äggröran och som topping till soppor och pizza, i krämiga röror, pajer och säker mycket mer! Kycklingbacon hade kanske kunnat revolutionera min matlagning 😀

 19. Nu när våren är här och sommaren snart på ingång skulle jag använda kycklingbacon till grillspett. Jag skulle tärna kycklingfilé ganska grovt och låta dessa bitar marinera i yoghurt, timjan och vitlök över dagen och sedan varva dessa bitar med ihoptullade kycklingbaconskivor på grillspett och grilla på kvällen och servera till en god sallad med fetaost i och massor av tsatsiki till.

 20. Hej Linda!
  Jag hoppas du väljer mig som vinnare och tycker jag är mest lämpad eftersom jag just nu känner mig ganska begränsad i min kosthållning och skulle uppskatta att få testa något nytt. Jag har haft väldiga problem med magen (IBS) men har lyckligtvis hittat LCHF som har räddat mig. 🙂 för en gångs skull är det en tävling med en bra råvara som jag också kan äta utan att lida efteråt! Kycklingbacon är nog inget jag skulle unna mig själv annars, mina pengar går mest till lagböcker och kursmaterial pga studier.

  Om jag fick chansen att testa kycklingbaconet skulle jag laga en trerätters där Alla rätter skulle innehålla baconet. Det vore ett roligt sätt att testa hur baconet smakar i olika sammanhang! 🙂

  Tack för mig! 🙂

 21. Hej!
  Min bästa kompis fyller år snart och vi är stora fans av din blogg!
  Skulle vara otroligt kul att testa laga något smarrigt med kycklingbacon tillsammans då jag snart kommer hem från en lång utlandsvistelse.
  Tänker mig att vi skulle fläta det till ett galler, grilla och testa använda som bricka, eller kanske till och med tallrik! Vore spännande att inleda grillsäsongen med något nytt!
  Tack för en bra blogg! /Helena

 22. Jag tror baske mig att jag ska prova mig på en beuf bourgunion fast byta ut nötkött och bacon mot kycklingfile och kycklingbacon som får puttra tillsammans med mustigt rödvin, små steklökar, champinjoner och massa kryddor. Grytan serveras sen med pressad potatis smaksatt med timjan, lite olivolja och flingsalt. Tror det skulle kunna vara en höjdare!

 23. O just ja! Varför ska jag vinna? Jo för att jag har en kompis som slutat äta rött kött och det vore kul att kunna bjuda på en god middag med en touch!

 24. Åh så kul med utlottningen!!!
  Om jag hade vunnit ett paket med kycklingbacon hade jag tillagat min goda och hälsosamma pasta carbonara.
  Den tillagas som följande (1 port):
  1 ägg, 3 msk naturell kvarg, kyckling/kalkonbacon eller skinka samt bönpasta. Man steker baconet/skinkan på ett järn tills det blivit knaprigt. Under tiden blandar man kvargen tillsammans med ägget och kryddor (jag använder salt och peppar). Koka bönpastan enligt paketet. När baconet är färdigt slänger du ner det i ägg/kvargröran och sedan lägger du i pastan när den är klar och rör om. Upp på en tallrik och riv över lite parmesan. SÅÅÅ MUMSIGT!!

 25. Det ser jättegott ut! I samband med min senaste graviditet fick jag svårt för att äta fläskkött och även nötkött ibland, så därför skulle jag gärna vilja prova dessa kycklingbacon. Om jag vann tävlingen skulle jag prova de bakade potatisarna med kycklingröra som du visade.

 26. Kul med tävlingen och många trevliga förslag. Här följer mitt:
  Jag tycker om att göra lite retro-rätter och därför med denna sortens bacon skulle jag vilja testa det på ”Flygande Jakob”, där det är kyckling i från början och man toppar med baconet och jag kan tänka mig att det passar superbra här.

 27. Just ja, varför jag vill vinna skulle jag ju skriva också. För att kunna bjuda mina vänner på middag oavsett vilken religös bakgrund de har, alla äter kyckling och ingen är vegetarian!

 28. Piroger!
  Karelska piroger är vanliga i Finland. De har bara ris som fyllning men skulle bli lite mer matiga med kycklingbaconet blandat i fyllningen. I Damaskus har jag i gatukök smakat på liknande piroger men med ost eller spenat eller t.o.m. ägg. Där är ju bacon bannlyst så man får väl kalla det för kycklingskivor vilket det ju är. Piroger är bra utflyktsmat.

 29. Åhh va kul det vore att vinna! Jag skulle laga en variant spaghetti carbonara med soltorkade tomater i som hela familjen älskar. Vore så kul att få ha i kycklingbuljong istället och se om min man märker det!!

  Håller tummarna nu!

 30. Hej!

  Jag skulle gärna testa kycklingbacon eftersom jag försöker äta mindre rött kött men ibland bara måste jag fuska med bacon för vem kan leva utan det 😉 Hade varit kul att testa de här nya produkterna o då skulle jag hade det till frukost till min omelett och göra min abslouta favvo-pasta-rätt, carbonaran! 😀 Hoppas på en vinst!

 31. jag skulle nog helst göra en riktigt god club sandwich!! Men kyckling file, kycklingbacon, avokado, vitlöksaioli, tomat, och grillat surdegsbröd förståss!

 32. Jag skulle göra en pasta pesto med baconlindad kycklingfilé. Denna rätt gör jag titt som tätt och det måste ju bli hur gott som helst med kycklingbacon istället för vanlig!

 33. Hejsan!
  Jag skulle göra en fluffig ugnspannkaka med kycklingbacon i och servera med hemmagjord hallonsylt och vispgrädde. Sen skulle jag ringa min älskade dotter och bjuda henne på den goda rätten. Hon har kämpat så med mycket svår cancer och behöver mycket kärlek och uppmuntran. Håller tummar och tår, att produktcheckarna hem till mig når!
  Kram

 34. Jag har redan testat kycklingbacon i min favoriträtt, kyckling i bacon och purjolöksås. I såsen är det bacon, vitlök, purjolök, philadelphiaost, chilesås, vitt vin ,grädde och massor av riven ost. Den rätten skulle lagas många gånger men jag skullle även prova på nya recept med bacon om jag vinner. Hoppas på tur i denna tävling eftersom jag gillar att laga god mat. Tack för att du delar med dig av din recept i din inspirerande matblogg.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..