ANNONS

Gör om lite i köket i helgen!

/

kökskylla_ikea_omar_kryddburken_retro_nostalgi_prylar_plåtburkar_samlarobjekt_kök_köksinredning

Det blir ett sent gokväll-inlägg denna lördag! Har hållit igång sen 07 i morse med helgens projekt; STÄDA/RENSA kök! Jag förstår inte hur man kan samla på sig så otroligt mycket burkar och pryttlar och spara på allt som jag tydligen gör??! Det är sanslöst, galet!

Nu har jag i alla fall rensat ur ”helvetes-skåpen”, dvs de två nedre hörnskåpet med svänghyllor… Som för övrigt bara går sönder då man trycker in fullt med tunga gjutjärnsgrytor och annat bråte på dom… Inte så konstigt egentligen kanske men nu är det fixat och lagat och alla tunga saker har fått nya förvaringsplatser.

Samtliga lådor med lådinredning och kryddförvaring är utbytta, rensade och ser så prydligt och fint ut nu. Och lådskafferierna… Herregud va mjöl och pasta och utgångna datum på allt möjligt jag fått slänga. Inte bra. I fortsättningen blir det stenkoll i skafferierna innan något nytt handlas hem.

Har dock fått god hjälp av Joline medans Nicke gav sig på vitrin och barskåp och diskade alla Cadillac-glas och gjorde en dammfri makeover i TV-rummet! Sååå fint, glänsande och dammfritt allt blev på bara en dag! 😛

Jag var inne på IKEA i fredag och fick med mig lite nytt till köket också då jag tänkt byta färgtema. Det är verkligen roligt att göra om och förändra lite då och då. En hyllsektion i krom fick bli en extra förvaring till allt mitt samlade av plåtburkar och nostalgi-prylar. Den blev full direkt och jag är supernöjd med resultatet. Nu behöver jag inte stapla dom på varann upp till taket längre. 😉

Imorgon är det bara lite i överskåpen som ska rensas ut och plockas om och sen kommer nya gardiner, fönsterlampor, löpare, lyktor, porslin och diverse pynt upp på måndag. Jag lovar jag ska visa er det färdiga resultatet med massor av bilder när allt är klart! Sålänge får ni se hur det sett ut här hemma idag…

bloggdator_bärbar_asus_blogga_kryddburken

Min nya jobbarkompis i köket fick också följa med hem från Kalmar i fredags. Ren njutning att jobba med och att kunna ta med sig och jobba med ÖVERALLT. Så liten (11″) och smidig (knappt 1kg) som bloggdator.

kök_makeover_ikea_nytt_förändring_göra_om_färger

Lite av inköpen från IKEA. Skulle egentligen bara köpa ny bänkbelysning och hylla, men men… 😉

kök_städa_rensa_kryddburken_göra_om_nytt

Kaoset börjar bli fulländat!

rensa_städa_kök_nytt_utrensning_ikea

Svänghyllorna i ena hörnskåpet lyckades jag laga.

städa_rensa_sortera_kryddburken_göra_om_nytt

Och sortering av glas, metall, plast och brännbart hopar sig i TV-rummet. En makeover som hette duga, men jag kommer vara så nöjd när allt är klart! 😛

2
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00