Pizza-söndag med bland annat panpizza

pizza_hembakad_pizzarecept_panpizza_hawaii_recept_pizzadeg_pizzasallad_godaste

Lite sent om siders så kommer här söndagens uppdatering efter en riktigt rolig, skön och lite smått galen helg! Idag har jag inte varit piggelin då vi helt apropå hamnande på en fest i Borgholm hos en kompis. En ren impulsgrej, totalt oplanerat men sååå kul! Inte ofta det händer att vi åker på fest sådär. Joline sov över hos mormor så vi var helt barnfria. Men jösses så trött jag är idag… Det blir tidigt i säng ikväll. Ungefär typ nu så fort jag slagit av dator… 😉

 

Men självklart ska ni få ett recept också och denna gång bjuder jag på mina bästa tips till hembakad pizza. Funkar alltid en sån här söndag…

 

Jag gjorde en vanlig variant med tomatsås, ost, skinka, lite bacon och massor med D´Elidas. Men även en panpizza med tjockare botten och mer fyllning, eller pålägg och på den även ananas. Så vansinnigt gott! Nä, nu blir det godnatt och imorgon väntar jobb och såklart ska ni få fler middagstips då. PUSS på er. ♥

 

 

2 stora runda, eller 1 plåt

Pizzadeg :

2 dl vatten (37 grader)

1/4 pkt jäst (12,5 gram)

5 – 6 dl durumvetemjöl

½ dl rapsolja

Salt & svartpeppar

 

GÖR SÅHÄR :

Arbeta degen väl för hand ca 5 min. Jäs i bunke 25 min. Dela degen i två delar. Tryck eller kavla ut till två runda pizzor. Lägg på tomatsås och fyllning. Grädda i 250 grader ca 10 minuter.

 

pizza_hembakad_pizzarecept_panpizza_hawaii_recept_pizzadeg_pizzasallad_godaste_sallad_vitkålssallad

Godaste pizzasalladen.

 

Det här behöver du :

1 liter kokande vatten

½ vitkålshuvud

2 korkar ättika (Perstorps ättika)

½ dl solrosolja eller annan matolja

5 msk vitvinsvinäger

½ dl vatten

1 msk strösocker

2 msk oregano

2 tsk salt

1 krm finmalen svartpeppar

 

GÖR SÅHÄR :

Strimla vitkålshuvudet med osthyvel för bästa resultat. Lägg all sallad i ett durkslag. Koka upp vattnet & häll det över salladen. Låt rinna av. Använd nu en rymlig plastbunke med tätslutande lock och häll ner salladen. Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen i en skål och slå över salladen. Blanda väl. Låt svalna i rumstemperatur. Förvara sedan i kylskåp! Hållbarhet 7 dagar.

 

 

pizza_hembakad_pizzarecept_panpizza_hawaii_recept_pizzadeg_pizzasallad_godaste_tomatsås_mutti_finkrossade_tomater

Tomatsåsen på plats på pizzan.

 

Godaste tomatsåsen till pizza :

1 burk mutti finkrossade tomater

½ dl rapsolja

½ dl vatten

1 msk tomatpuré

2 msk balsamvinäger

2 tsk Oregano

Salt & peppar

 

GÖR SÅHÄR :

Mixa ihop samtliga ingredienser till tomatsåsen med stavmixer. Räcker till 4 pizzor, går också utmärkt att frysa in.

 

pizza_hembakad_pizzarecept_panpizza_hawaii_recept_pizzadeg_pizzasallad_godaste_tomatsås

Fyllning/pålägg till panpizzan.

 

pizza_hembakad_pizzarecept_panpizza_hawaii_recept_pizzadeg_pizzasallad_godaste_tips

Och den tunna pizzan med ost/skinka/bacon och D´Elidas.

 

pizza_hembakad_pizzarecept_panpizza_hawaii_recept_pizzadeg_pizzasallad_godaste_tomatsås_bacon

Skuren i tårtbitar.

 

pizza_hembakad_pizzarecept_panpizza_hawaii_recept_pizzadeg_pizzasalladgodaste

Färdig att avnjutas! 😛

 

 

 1. L skriver:

  Dina pizzor ser alltid så goda ut! Blir jättesugen och färsk ananas på är ett måste!

 2. Mona skriver:

  Jag ÄLSKADE din blogg. Jag var nog inne varje dag och kollade om det blev uppdateringar. Men den gången du skrev om halal på ett sådant tråkigt och nedvärderande sätt tyckte jag var så dåligt av dig och jag har försökt att inte låta det påverka vad jag tycker om din blogg och jag kommenterade inte ens på inlägget för jag tänkte ”ja alla kan ha sina åsikter”. Men jag märker nu att varje gång jag ska kolla in bloggen så känns det som ett tvång och inte alls lika bra, jag bara tänker och blir påmind om det inlägget och hur du skrev om halal. Jag hoppas din resa fortsätter bra och att du och din familj har det bra. Tyvärr så blir det nog färre besök från mig om inte några alls.

  1. Tråkigt att du tar det som nedvärderande då det inte alls var min avsikt. Alla gör vi olika val av olika anledningar och ens egna val är rätt för en själv och något jag respekterar.
   /Linda

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..