kokt_fläskkorv_köttkorv_rotmos_senap_husmanskost_recept_scan

Något väldigt klassiskt i den svenska husmanskosten är väl ändå fläskkorv och rotmos serverat med Johnnys senap. En kokt, smakrik korv som här hemma oftast ses på julbordet men det är ju galet gott att laga till även till vardags. Gillar ni kokt fläskkorv?

 

Jag köpte en av varje, alltså en fläskkorv och en köttkorv och kokade. Tycker nog att köttkorven smakar lite mer medans fläskkorven är saftigare men det är väl en smaksak! Recept på hur du tillagar den är snarare en enkel anvisning, kanske står det till och med på förpackningen. Jag Sticker i alla fall små snitt med en vass kniv i plasten på korven och lägger i gryta med vatten så det täcker. Salt, några lagerblad och kryddpepparkorn har jag även i. Sen kokar jag upp och låter det sjuda ca 20 min. Tar upp korven och låter svalna något innan jag tar bort plasten och skivar upp.

 

Rotmoset är lika enkelt det. Kokt potatis, kålrot och några morötter stöter jag tillsammans med smör, en skvätt mjölk, riven muskotnöt och peppar. Sen är allt klart att servera!

 

kokt_fläskkorv_köttkorv_rotmos_senap_husmanskost_recept_rotmos

 

rotmos_kokt_fläskkorv_köttkorv_rotmos_senap_husmanskost_recept

 

kokt_fläskkorv_köttkorv_rotmos_senap_husmanskost_recept

 

 

  1. Man kan för fan inte koka korven med plasten på
    Riktgt äckligt.

  2. Annika skriver:

    Hej, gott med kokt falukorv också, jag gillar det bäst att äta med massor av stark pepparrotsmör och kokt potatis.
    Mvh Annika

  3. Min favorit är nog förr köttkorv, men fläskkorv är också gott. Är just inne in en period där jag ofta (sedan jag börjat ”importera” köttkorven från Sverige) är kokt köttkorv med potatis och pepparrotssås. Underbart gott! Ibland blir det istället rotmos till, som också passar utmärkt, och då blir det också mycket stark senap till.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..