ANNONS

Jolines supergoda ostfrallor

/

ostfrallor_frallor_frukostbröd_bröd_hembakat_baka_kuvertbröd_recept
Hej allihopa! Visst är det skönt med helg och denna helg om någon är verkligen extra skön… Hela veckan och även förra har vi haft sjukstuga här med feber, hosta och förkylning AB! Nu börjar det dock ordna upp sig och det är ljuvligt att bara kunna få sova ut lite på morgnarna utan väckarklocka och jobb och bara pyssla här hemma. Jag kan också erkänna att först IDAG åkte julen ut… Aldrig har den varat så länge här hemma som i år men jag skyller helt och håller på virus! Nu är i alla fall nya gardiner, dukar och tulpaner på plats och tomtarna med dom rödrutiga har återigen fått flytta in i garderoben. 😉

Nicke har grejat i garaget och under tiden jag ”städade bort” julen så bakade Joline dessa underbart goda ostfrallorna som vi mumsade på till 3-fikat! Jösses så goda! Nog för att hon älskar ost och ostfrallor framförallt och ville göra sin egen version med EXTRA ALLT (läs ost) så blev dom väl tilltagna och strösslade med det sistnämnda – desto bättre! Riktigt gott!

Ikväll hare vi inga större planer mer än att ta det lugnt, det blir en enkel middag ute på grillen med några korvar och tillbehör, sen soffhäng och kanske ett öga eller två på melodifestivalen. Så oförskämt skönt att vara lite halvsjuk utan prestationsångest ibland. 😛 Imorgon däremot bär det iväg över bron till Kalmar då vi måste köpa ny diskmaskin då vår gamla trotjänare har gjort sitt och därefter blir det en älskad söndagsmiddag… Pitepalt! Det bästa jag vet…

ca 16 st
Det här behöver du :
50 gram smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst (50 gram)
2 msk ljus brödsirap
2 tsk salt
8-10 dl vetemjöl
6 – 7 dl finriven, lagrad ost

GÖR SÅHÄR :
Smält smör & häll på mjölken, ljumma till 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke, tillsätt degvätskan och rör ut jästen för hand eller i maskin. Tillsätt resten av ingredienserna och sist mjölet (spara ca 1½ – 2 dl till utbakning). Arbeta degen slät & smidig men ändå ganska lös. Låt jäsa under bakduk ca 45 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och rulla ut två längder, Skär med vass kniv ca 2 cm tjocka skivor och lägg direkt på plåt. Forma degen så lite som möjligt för bättre textur. Låt jäsa ytterligare 30 min. Grädda i mitten av ugnen ca 10 – 15 min min i 225 grader.

ostfrallor_frallor_frukostbröd_bröd_hembakat_baka_kuvertbröd_recept_joline_matblogg_öland_kryddburken

PS. Som ni ser så är texterna i mina inlägg uppåt väggarna helt tokiga och jag hoppas teknikern snart ska kunna åtgärda det felet. Jag blir smått tokig när jag ser hur det ser ut men jag kan tyvärr inte påverka det hur mycket jag än försökt så det ligger i bloggmallen på något sätt. DS. 

3
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00