varm_smörgåstårta_fyllning_recept_röra_bacon_purjolök_ananas_ost_topping_tips
Torsdag har vi idag och då är det soppa som gäller. Jag älskar soppor men inte just ärtsoppa… Varför just ärtsoppa på torsdagar?? Varför inte en smörgåstårta istället varje torsdag?? Jag vet att det är en forna tradition med pannkakorna och punschen men ändå har jag lite svårt för det så idag bjuder jag på detta recept istället. Jag dammar av en klassiker i ny tappning. Den VARMA smörgåstårtan. Gjord på hönökaka och fylld med en röra i två lager, toppad med tomat, riven ost och kryddor. Så grymt god och perfekt bjudmat som räcker till många.

 

Fyllningen denna gång gjorde jag lite annorlunda. Jag brukar vanligtvis ha champinjoner i röran men hoppade över dom och blandade i en burk krossad ananas istället, det blev faktiskt snäppet godare! 😛

 

6 port

Det här behöver du :

6 halvmånar hönökaka

3 pkt bacon

1 purjolök

1 liten burk krossad ananas

5 dl créme fraiche

salt & peppar

 

GÖR SÅHÄR :

Strimla bacon och finhacka purjolöken. Hetta upp en stekpanna och fräs på så allt får lite färg. Blanda med créme fraiche, ananas och smaka av med salt och peppar. Fördela röran på två lager hönökaka. Toppa med tomatskivor, riven ost samt oregano. Gratinera i ugn ca 15 – 20 min i 200 grader.

 

smörgåstårta_varm_tårta_bacon_purjolök_hönökaka_middagstips_fyllning_recept_röra

 

smörgåstårta_varm_tårta_bacon_purjolök_hönökaka_middagstips_fyllning_recept_röra_creme_fraiche

 

smörgåstårta_varm_tårta_bacon_purjolök_hönökaka_middagstips_fyllning_recept_tomater

 

smörgåstårta_varm_tårta_bacon_purjolök_hönökaka_middagstips_fyllning_recept_rivenost

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..