ANNONS

Italiensk falukorvsgratäng

/

thumba_2016-02-02_12-16-13.jpg

Nya tips och recept på falukorv kan man aldrig få för många av, eller vad säger ni? 😛 Denna rätt med lite italieninspiration är riktigt god. Jag har bara varvat lätt kokt potatis i skivor med tomat och falukorv. Som extra smaksättning tillsatte jag marinerade vitlöksklyftor och ringlade även över lite av marinaden. Här tycker jag ni ska experimentera och kanske även tillsätta soltorkade tomater, mozzarella eller annan riven ost. Falukorven går naturligtvis också att bytas mot annan korv. Blev galet gott hur som haver så prova gärna detta recept.

2 port

Det här behöver du :

400 gram falukorv

4 potatisar

3 – 4 tomater

3 msk marinerade vitlöksklyftor

marinad från vitlöksklyftorna

salt & peppar

oregano

GÖR SÅHÄR :

Skala potatisen och skär i ca en centimeter tjocka skivor. Koka dom nån minut i saltat vatten så de fortfarande har lite tuggmotstånd. Smörj en ugnsfast form och varva med falukorv och tomatskivor. Tillsätt vitlöksklyftorna och ringla över lite av marinaden. Salta, peppra och toppa med oregano. Gratinera i ugn ca 20 – 25 minuter, 200 grader.

thumba_2016-02-02_12-14-40.jpg

thumba_2016-02-02_12-13-50.jpg

2
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00