Nya tips och recept på falukorv kan man aldrig få för många av, eller vad säger ni? 😛 Denna rätt med lite italieninspiration är riktigt god. Jag har bara varvat lätt kokt potatis i skivor med tomat och falukorv. Som extra smaksättning tillsatte jag marinerade vitlöksklyftor och ringlade även över lite av marinaden. Här tycker jag ni ska experimentera och kanske även tillsätta soltorkade tomater, mozzarella eller annan riven ost. Falukorven går naturligtvis också att bytas mot annan korv. Blev galet gott hur som haver så prova gärna detta recept.
2 port
Det här behöver du :
400 gram falukorv
4 potatisar
3 – 4 tomater
3 msk marinerade vitlöksklyftor
marinad från vitlöksklyftorna
salt & peppar
oregano
GÖR SÅHÄR :
Skala potatisen och skär i ca en centimeter tjocka skivor. Koka dom nån minut i saltat vatten så de fortfarande har lite tuggmotstånd. Smörj en ugnsfast form och varva med falukorv och tomatskivor. Tillsätt vitlöksklyftorna och ringla över lite av marinaden. Salta, peppra och toppa med oregano. Gratinera i ugn ca 20 – 25 minuter, 200 grader.